Oni su jači od Supermena: Heroji koji mogu da pobede Čoveka od čelika

0

Superman je oduvek smatran jednim od najmoćnijih likova, ne samo u DC-ijevom univerzumu, već u stripovima uopšte.

Oni su jači od Supermena: Heroji koji mogu da pobede Čoveka od čelika strip blog

Mnogi superheroji nikad neće moći da dostignu ono što je Superman dostigao u svojim avanturama. Rasprave o tome koji likovi su jači od njega su uvek zabavne. Marvelovi fanovi imaju argumente kako je Hulk jači, ali su male šanse da ćemo to ikada saznati, dok u DC-u on često pada pred drugim impresivnim likovima. Mnogi heroji su u borbi bolji od Supermana iz ovih ili onih razloga. Zato vam sada donosimo spisak heroja koji su, ili bi u borbi sa Čovekom od čelika, izvukli deblji kraj.

THE FLASH

Retko ko bi pomislio da je Flash jači heroj od Supermana. U debatama se uglavnom polemše oko toga ko je brži od njih dvojice. Flash je najbrži čovek na svetu i ova sposobnost mu omogućava snagu beskonačnog udarca, dok brzinom svetlosti on može da udari snagom bele patuljaste zvezde. Tako da bi u pravom momentu u toku borbe sa Supermanom mogao da izvuče deblji kraj. HEROJI

DOCTOR FATE

Doctor Fate je superheroj protiv koga Superman ne bi imao šanse. On je DC-ijev najmoćniji čarobnjak i besmrtan je. Superman ima mnogo značajnih slabosti. Jedna od njih je magija. Magični napadi zaobilaze njegovo bioelektrično polje i nanose štetu direktno njegovom telu i smanjujući nivo njegove izdržljivosti. Stoga, moćni korisnici magije mogu da ga pobede kreativnim korišćenjem svojih moći, a Doctor Fate je jedan od njih.

SHAZAM

Dok je od svog nastanka smatran kopijom Supermana, Captain Marvel, danas poznatiji kao Shazam, je oduvek imao jednu značajnu razliku od Čoveka od čelika. Superman svoje moći crpi iz žutog sunca, dok je čarobnjak Shazamu dao svoje moći korišćenjem magije. Njihove suštinske moći su gotovo iste, osim što Shazam može da koristi munje po svojoj volji. Međutim, činjenica da su Shazamove moći nastale upotrebom magije daje mu jasnu prednost nad Supermanom. Shazam je takođe jedan od retkih junaka koji je uspeo da nokautira Supermana.

Pročitajte: Znate li da je Dedpul stvorio Marvelovog Betmena?

WONDER WOMAN heroji

Wonder Woman iznova dokazuje da može da parira bilo kom heroju ili negativcu koji se nađe pred njom. Ovo uključuje i Supermana. Oboje imaju nadljudsku snagu, izdržljivost i sporo stare, što im daje dug životni vek. Superman je odgajan da bude farmer i usput je naučio da bude superheroj. Diana je odgajana kao ratnica od strane najveštijih Amazonki, i obzirom da se zna boriti, a pošto je njena snaga jednaka Supermanovoj, ona je mnogo veštija ratnica nego što je on.

SPECTRE

Spectre – njegove moći su neograničene i on može učiniti gotovo sve. Njegova snaga je neograničena, može da manipuliše vremenom i prostorom, može da kontroliše materiju i neranjiv je. U početku je Superman bio svemoćan i bio je čak i dovoljno jak da može da izbaci iz orbite čitavu planetu. Post-Crisis Superman nije tako jak, a Novi 52 Superman, iako je još uvek bio jedno od najjačih bića koja postoje, još uvek je bio ograničen. Spectre je neograničen u svojoj snazi, što ga čini jačim od Supermana.

SWAMP THING

Superman je verovatno srećan što Swamp Thing uglavnom ne želi da se bori. Ako Superman nema namere da naudi Zemlji, nema čega da se plaši od zaštitnika zelenila. Međutim, u slučaju njihovog sukoba, Swamp Thing ima više nego dovoljno moći u sebi da savlada Čoveka od čelika. Swamp Thing je savladao sve elemente i ima potpunu kontrolu nad njima. Može se objediniti Zemljom i postati toliko veliki i snažan koliko i deo planete. Ako bi se pojavila potreba za borbom, Swamp Thing bi mogao narasti onoliko koliko je potrebno i postati neizmerno jači od Supermana.

MARTIAN MANHUNTER

Superman i Martian Manhunter jednaki su kada je u pitanju njihova snaga i izdržljivost. Međutim, iako je Supermanova snaga jedna od njegovih vitalnih nadljudskih osobina, Martian Manhunter na raspolaganju ima još mnogo toga. J’onn može regenerisati svoje telo i preoblikovati ga u nešto novo. Takođe je jedan od najmoćnijih telepata na Zemlji, što dodaje njegovom arsenalu borbenih sposobnosti. Između dvojice heroja koji imaju jednaku snagu u osnovi, J’onn preuzima vođstvo zahvaljujući svojim kombinovanim moćima. Superman je na kraju krajeva sam rekao da je J’onn najmoćnije biće na Zemlji.

SUPERGIRL

POVEZANO: Stvari koje Supergirl može da uradi, a Superman ne može

Ova činjenica je kanon i u stripovima i na televiziji. Kara Zor-El je starija od Supermana, iako je on duže bio na Zemlji. CW TV serije dokazale su da je brža i snažnija od svog rođaka. Trenirala je na Kriptonu pre nego što se Kal-El rodio i imala je više iskustva. Što više vremena provede na Zemlji i navikne na žuto sunce, postaje jača. Čak je i Batman rekao Supermanu da je Supergirl jača i moćnija, i protiv tog argumenta jednostavno nema rasprave. heroji

Prevedeno sa sajta CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x