Stvari koje Supergirl može da uradi, a Superman ne može

0

Od svog prvog pojavljivanja u Action Comics #252, Supergirl je očarala milione čitaoca kao rođaka najpoznatijeg superheroja, Supermana. 

Stvari koje Supergirl može da uradi, a Superman ne može strip blog

Iako im kriptonska fiziologija daje im mnoge slične moći. Ipak postoje sposobnosti koje Superman nije pokazao, a njegova rođaka, Supergirl a.k.a. Kara Danvers jeste.

1) Supergirl može da prolazi kroz objekte. Jedna od najpoznatijih sposobnosti koju speedsteri imaju je da kontrolišu brzinu i ugao kretanja svojih molekula na takav način da mogu da prođu kroz bilo koju supstancu. Flash ju je učio ovom triku u Supergirl #55. Kara je bila skeptična prema njenoj sposobnosti i brzini kojom treba da se kreće, ali Flash zna da će jednom Kriptoncu ovakva sposobnost dobro doći. Kada se suočavala sa Bizzaro – ženskom verzijom sebe, našla se zarobljena u barijeri iz koje je izašla zahvaljujući Flash-ovim lekcijama. Uspela je da vibracijom svojih molekula izađe iz zamke.

2) Supergirl iz tela generiše kristale. U Supergirl #14 Kara ima sposobnost da iz svog tela stvori oštre kristale. Ovu sposobnost je otkrila tokom borbe sa Batgirl (Cassandra Cain) nakon što ju je teško povredila. 

Kara je mislila da je ovo posledica eksperimenata koje je uradio njen otac, Zor-El, ali se ispostavilo da je to nuspojava trovanja kriptonitom. Sposobnost je nestala kada se izlečila.

Pročitajte: Stvari koje Crveni Hulk može da uradi, a regularan Hulk ne može

3) Supergirl je majstor borilačkih veština. Za razliku od Kal-Ela koji nije poznavao svoju planetu Kripton, Kara naučena borilačkim veštinama ove planete. Ona je takođe vešt borac i kada su zemaljske tehnike u pitanju nakon treninga sa Batmanom i Amazonkama sa Temiskere. Može se slobodno reći da bi pobedila Supermena u fer uličnoj tuči. 

4) Supergirl manipuliše zvukom. Slično kao i njena neprijateljica Silver Banshee, Supergirl ima sposobnost da manipuliše zvučnim talasima. U borbi protiv Cyborg Supermana, ona koristi ovu sposobnost da poremeti frekvenciju mašine koja ju je uhvatila. Njene kontra-frekvencije imaju sposobnost da ponište seizmičke talase i sruše neprijatelje. 

5) Bes Crvenog Fenjera. Teško je zamisliti Supermana kao oličenje besa. Međutim, Supergirl je drugačija. Nakon borbe sa Loboom, ona gleda na Zemlju drugačije nego što je Kal ikada mogao. Ona vidi ogorčeni, ljuti svet koji pruža samo bol onima koji su osuđeni da žive na njemu. Ovaj nivo besa privlači pažnju Crvenog Korpusa čiji član Kara postaje nakon što je prihvatila prsten. To joj daje mnoge nove moći kao što je pljuvanje kiseline, stvaranje crvotočina i čvrste konstrukcije svetlosti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x