Alan Forda po prvi put crta žena

0

Po prvi put u preko pet decenija postojanja ovog strip serijala.

Alan Forda po prvi put crta žena

U broju 659 Alan Forda, koji je izašao ove sedmice, debitovala je nova umetnica, Veronica Guitti. Po prvi put u svojoj više od pedesetogodišnjoj istoriji, serijal koji je 1969. kreirao Max Bunker, dizajnirala je žena.

Nadalje, uprkos dugovečnosti serijala, broj autora koji su crtali Alan Forda tokom godina posebno je ograničen: nakon prvih 75 knjiga koje je stvorio Magnus, usledili su Paolo Piffarerio i Dario Perucca, s imenima poput Giovannija Romaninija, sporadično isprepletenih, Raffaele Della Monica, Giuliano Piccininno i Marco Nizzoli.

Veronica Guitti je dobila posao nakon što je odgovorila na oglas koji je objavila 1000VolteMeglio Publishing, izdavačka kuća koja trenutno objavljuje Alana Forda. Nakon što je prošla selekciju, povereni su joj crteži za broj 659, naslovljen 4 minute kasnije.

Pročitajte: Spider-Man postaje Spider-Goblin

„Uzbuđena je slaba reč“, izjavila je dizajnerka, ovde na prvom važnom poslu u svojoj karijeri. „Upoznavši Maxa Bunkera, tvorca jednog od najdugovečnijih stripova na italijanskoj sceni, kao i prvog koji je doveo Marvel u našu naciju, ispunjava me radošću i vraća mnoge žrtve koje strast za umetnošću traži od vas svaki dan.”

Kako je pre nekoliko meseci najavio sam Max Bunker, sledećim izdanjem, 660, serija Alana Forda će se zatvoriti, a zameniće je avanture novog ženskog lika po imenu Petra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x