Action Comics #1 prodat za rekordnu cifru

0

Rekordnom kupovinom na aukciji Action Comics #1 postaje najskuplji strip na svetu.

Action Comics #1 prodat za rekordnu cifru

Strip Action Comics #1 iz 1938. godine, koji sadrži prvo pojavljivanje Supermena, prodat je na aukciji za 6 miliona dolara, što ga čini najskupljim stripom na svetu.

Rekord premašuje prethodnu prodaju od 5,3 miliona dolara, koja datira od pre dve godine i pripada prodaji kopije stripa Superman #1.

Kopija Action Comics #1 na aukciji za 6 miliona dolara dolazi od kolekcionara iz Kanzas Sitija i ocenjena je sa 8,5 od 10 od strane Certified Guaranty Company, kompanije koja sertifikuje stanje i očuvanost kolekcionarskih stripova.

Pročitajte: Poznato ko će glumiti Srebrnog Letača u MCU

Rekordna aukcija naglašava koliko su vrednosti istorijskih kolekcionarskih stripova porasle poslednjih godina. Ovaj primerak je zapravo u istom očuvanom stanju kao i drugi primerak koji je pre samo tri godine prodat za 3,25 miliona dolara. Primetno je da u svetu postoje i drugi primerci ovog stripa u boljem stanju i, samim tim, potencijalno još vredniji.

Procenjuje se da je tada štampano oko 200 hiljada primeraka stripa Action Comics #1, a da u svetu trenutno postoji 100 primeraka, sačuvanih u vrlo različitim stanjima.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x