The Road – Novi strip Manu Larceneta

0

Stiže nam novi strip jednog od najpoznatijih francuskih strip autora.

The Road - Novi strip Manu Larceneta

The Road je novi grafički roman Manua Larceneta, jednog od najpoznatijih i najvažnijih savremenih francuskih strip autora. Ova nova knjiga je strip adaptacija istoimenog romana Cormac McCarthy-a, dobitnika Pulicerove nagrade za beletristiku 2007. godine, koji je preminuo 13. juna.

The Road govori o peripetijama oca i sina, koji prelaze ruševine postapokaliptičnog sveta pretvorenog u pepeo, bore se protiv gladi, hladnoće, bandi pljačkaša i svih vrsta opasnosti, dok civilizacija više ne postoji i zakon opstanka se čini kao jedini zakon.

Godine 2009. McCarthy-ev roman je takođe inspirisao film pod nazivom The Road u režiji Johna Hillcoata s Viggo Mortensenom u ulozi oca i Kodi Smit-McPheejem u ulozi sina.

Strip će izaći u formatu 127×181, tvrdog poveza i sastojaće se od 160 stranica u boji.

Pročitajte: Wendigo – Novi strip o Torgalu

Otac i sin hodaju kroz ruševine postapokaliptičnog sveta pretvorenog u pepeo. Koračaju sami prema okeanu, podržavajući jedan drugog i boreći se korak po korak protiv gladi, hladnoće, bandi pljačkaša i svakojakih opasnosti, dok civilizacija više ne postoji i opstanak je izgleda jedini zakon. U ovoj beznadežnoj tami ostaje samo vatra ljubavi da im pokaže put. Iz poznatog romana Cormac McCarthy-a, dobitnika Pulicerove nagrade 2007. godine, Manu Larcenet je izvukao strip adaptaciju zadivljujuće vizuelne i narativne snage.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x