Otvara se Dragon Ball zabavni park

0

Novi tematski zabavni park na temu mange i animea Dragon Ball će biti izgrađen i otvoren u Saudijskoj Arabiji.

Otvara se Dragon Ball zabavni park

Saudijska kompanija Qiddiya Investment Company, u saradnji sa Toei Animation, najavila je da će izgraditi prvi zabavni park na svetu u potpunosti posvećenog Dragon Ball-u, franšizi koju je 1984. godine kreirao nedavno preminuli Akira Toriyama.

Struktura će biti izgrađena u oblasti Qiddiya, velikom području posvećenom igrama i zabavi u gradu Rijadu, Saudijska Arabija. Igralište na temu Dragon Ball prostiraće se na preko 500.000 kvadratnih metara i sadržaće sedam različitih područja koja će rekreirati različite ikonske lokacije iz originalne serije, kao što su Kame House, Capsule Corporation i Beerusova planeta.

Unutar parka će se nalaziti i preko 30 atrakcija, uključujući pet vrhunskih vožnji, 70 metara visok zmaj Shenron, koji će imati i rolerkoster, hotele i restorane opremljene da omoguće fanovima da urone u svet Dragon Ball-a.

Pročitajte: Stiže serija o Taličnom Tomu

Vest zapravo nisu pozdravili svi obožavatelji Dragon Ball-a: kako je izvestio BBC, neki su se izjasnili protiv izbora da se park smesti u Saudijskoj Arabiji, zemlji koja je kritikovana zbog stanja ljudskih prava, tretmana žena i nepriznavanja LGBTQ+ prava.

U nastavku možete videti video prezentaciju Dragon Ball zabavnog parka:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x