DC povlači naslovnice zbog optužbe da su napravljene pomoću AI

0

AI nastavlja da proizvodi kontroverze u svetu stripa.

DC povlači naslovnice zbog optužbe da su napravljene pomoću AI

DC Comics je odlučio da ne objavi i zameni seriju naslovnica koje je kreirao kineski umetnik Daxiong (scensko ime Jingxiong Guo) zakazanih za jun, nakon spekulacija na društvenim mrežama da su generisane pomoću veštačke inteligencije. povlači

Naslovnice, koje je kreirao Daxiong za Power Girl 10, Wonder Woman 10 i Shazam 12, zamenjene su novim radovima Davea Johnsona, Dana Panosiana i Cully Hamnera.

Daxiong je u jednom intervjuu izjavio da nije koristio veštačku inteligenciju za kreiranje naslovnica i da je generalno ne koristi, objašnjavajući da ,,DC Comics i ja smo razmišljali o promeni naslovnica jer slike, koje se smatraju kontroverznim, mogu uticati na prodaju. To ne znači da je to dokaz da su stvorene veštačkom inteligencijom.”

Pročitajte: Novi Deadpool & Wolverine trejler je ispunjenje snova!

„Nisam koristio veštačku inteligenciju, ali ja sam autor povređen ovim lovom na veštice“, dodao je Daxiong. „Radim u ovom sektoru više od trideset godina i moji dizajni su uvek bili ručno rađeni na tradicionalan način. Međutim, nisam protiv veštačke inteligencije; Mislim da to spada u oblast nauke. To me se ne tiče, a u stvari razvoj veštačke inteligencije nema nikakve veze sa mnom, ali sam zahvalan što mi veštačka inteligencija može obezbediti tačne prevode.” povlači

Odluku je doneo DC Comics takođe nakon sličnih provera radova Andree Sorrentina na priči Joker: Year One, objavljenoj u serijalu Batman, koji je trenutno pod istragom izdavačke kuće nakon što je autor optužen na društvenim mrežama da je koristio veštačke inteligencije za stvaranje nekih crteža.

Ispod su naslovnice Daxionga koje su povučene od strane DC Comics-a.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x