Grant Morrison vs Zack Snyder: Da li Betmen treba da ubija?

0

Betmen Zeka Snajdera nema zadršku kad je u pitanju ubijanje neprijatelja.

Grant Morrison vs Zack Snyder: Da li Betmen treba da ubija?

Proteklih dana, reditelj Zack Snyder ponovo je branio svoj izbor da publici predstavi Betmena koji nema problem da ubija svoje neprijatelje u filmu Batman protiv Supermana: Zora pravde iz 2016. godine. Ovaj prikaz titularnog heroja već dugo deli fanove i ljude iz strip industrije. grant

Grant Morrison, jedan od glavnih scenarista Batmana u novom milenijumu, je intervenisao po tom pitanju, a njegovo mišljenje je bilo potpuno suprotno Snyderovom.

Pročitajte: Kada izlazi Venom 3 i hoće li to biti kraj franšize?

„Ako bi Betmen ubio svoje neprijatelje, on bi bio Džoker, a komesar Gordon bi morao da ga zatvori“, rekao je Grant Morrison u svom biltenu Xanaduum, komentarišući reči Zacka Snydera. “Činjenica da se Betmen svake noći dovodi u opasnost, ali uporno odbija da ubije je suštinski element veličanstvene, užasne, dečje psihoze ovog lika.”

Prema rečima škotskog scenariste, ”linija koju Bruce Wayne povlači je jasna granica između njega i zlikovaca, i ako je Betmen ikada pređe, između njih ne bi bilo razlike”, ukratko. Element koji je za njega stoga «osnova za Betmanovu veličinu kao avanturističkog heroja! Zar nije očigledno?”

Ko je onda u pravu između Zacka Snydera i Granta Morrisona po pitanju Betmenovog moralnog ponašanja? Najverovatnije nema definitivnog rešenja.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x