Wendigo – Novi strip o Torgalu

0

Stiže nam i novi strip o Torgalu…

Wendigo - Novi strip o Torgalu

Wendigo je naslov prvog toma koji Editoriale Cosmo posvećuje novim Torgalovim avanturama, strip klasiku fantastičnih i avanturističkih priča, kojeg su 1977. godine stvorili pisac Jean Van Hamme i crtač Grzegorz Rosinski.

Saga, čiji je protagonista Thorgal Aegirson, smeštena je u vreme Vikinga i donosi, pored detalja inspirisanih nordijskom mitologijom, i pojedine bljeskove naučne fantastike. wendigo

Ovu novu epizodu napisao je Fred Duval (Black Water Lilies), a nacrtao Corentin Rouge. U središtu događaja, heroj Thorgal moraće se suočiti i pobediti biće obdareno čudnim moćima u službi naroda severnoameričkih šuma. Ako to uspe, tako će njegovoj partnerki Aericii biti spašen život.

Pročitajte: Drakula: Red zmaja – Roijeva gotička orgija

Thorgal: Wendigo sa 112 stranica u boji, formata 24×32 cm, po ceni od 29,90 eura, dostupan je od 1. marta u knjižarama i strip radnjama. U nastavku možete pročitati sinopis i pogledati nekoliko tabli:

Nova serija samostalnih tomova Torgalovih nikad ispričanih avantura. Ova epizoda smeštena je odmah nakon događaja iz trinaestog broja koji su napisali Rosinski i Van Hamme. Tokom povratka iz zemlje Qâ, Aaricia se zarazi čudnom bolešću. Sletevši u Severnu Ameriku, lokalni Indijanci Irokezi nude Torgalu čudan dogovor: on će dobiti šta mu treba da spasi Aariciju ako im u zamenu pomogne da poraze Wendiga, biće sa super moćima koje su prizvali njihovi neprijatelji, ljudi na drvetu…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x