Marvel po prvi put objavljuje strip o Baji Patku

0

Po prvi put, Marvel Comics će objaviti strip o Baji Patku.

Marvel po prvi put objavljuje strip o Baji Patku

Marvelov prvi strip o Baji Patku će nositi naziv Uncle Scrooge & the Infinity Dime.

Ovu avanturu će napisati niko drugi nego Džejson Aron, jedan od vodećih scenarista Marvel Comicsa poslednjih par godina, autor važnih ciklusa priča o Thoru, Wolverinu, Doctor Strange-u, Punisheru i Osvetnicima. Džejson Aron se već 2017. godine poigravao idejom da napiše priču o Baji Patku.

Crteže će, s druge strane, raditi grupa italijanskih autora, vodećih eksponenta Diznijevih stripova. Redom: Paolo Mottura, Francesco D’Ippolito, Alessandro Pastrovicchio, Vitale Mangiatordi i Giada Perissinotto. Naslovnicu redovnog izdanja potpisuje Lorenzo Pastrovicchio, dok ćemo imati i druge varijante naslovnica u izvedbi Aleksa Rosa.

Radnja Uncle Scrooge & The Infinity Dime ima ukus najklasičnije Marvelove kosmičke sage: u njoj će Baja Patak krenuti na putovanje u multiverzum kako bi sprečio alternativnu i zlu verziju sebe da postane najbogatiji i najmoćniji Baja Patak. U njegovoj avanturi, pridružiće mu se različiti likovi, uključujući Paju Patka i njegove nećake.

Pročitajte: Nindža kornjače u multiverzumu

„Što se mene tiče, nema sumnje da je Baja Patak jedan od najvećih likova u istoriji stripa. I ne govorim samo o stripovima sa životinjama koje govore. Mislim na svaki strip ikada”, rekao je Džejson Aron u izjavi. “Bogata priča puna akcije uključuje neke od najuzbudljivijih avanturističkih stripova ikada stvorenih, od legendarnih kreatora kao što su Karl Barks i Don Rosa. Jedno je od najvećih uzbuđenja u mojoj karijeri da mogu da stvorim ovu epsku kosmičku avanturu najbogatijeg patka na svetu, poštujući priču o istoriji lika, dok ga vodim na divlja, nova i neistražena mesta kako to samo u Marvel može da se dogodi.”

Uncle Scrooge & the Infinity Dime će biti objavljen 19. juna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x