Veliki povratak izdavačke kuće EC Comics

0

Nekoliko decenija nakon što je uticajni izdavač zatvoren, Oni Press oživljava EC Comics i objavljuje novi talas naslova sa superstarovima strip industrije.

Veliki povratak izdavačke kuće EC Comics

Nakon skoro sedam decenija otkako je izdavačka kuća zatvorena, EC Comics dobija novi život zahvaljujući Oni Pressu. Izdavač je otkrio nekoliko velikih planova koje sprema za kasnije ove godine kada se EC Comics trijumfalno vrati na štandove stripova svuda.

Oni Press je napravio talase kada je otkrio da je formirao novo partnerstvo sa William M. Gaines Agent Inc. potez koji će rezultirati vraćanjem EC Comicsa ovog leta. Početak nove ere za EC Comics su antologijski serijali horora i naučne fantastike, Epitaphs From the Abyss i Cruel Universe.

Novi ECi Comics obećava da će od jula nadalje imati dva izdanja na štandovima na kojima će učestvovati značajni autori kao što su Jason Aaron, Brian Azzarello, Cecil Castellucci, Matt Kindt, Malachi Ward, Dustin Weaver, Rian Hughes, Lee Bermejo i drugi.​​​​

Tokom zlatnog doba stripova, ECi Comics je bio jedna od najpopularnijih linija stripova. Izdavač je objavio antologije svih vrsta žanrova kao što su Weird Fantasy, Weird Science i najpoznatiji naslov Tales from the Crypt. Nažalost, EC Comics je bio pod strogim nadzorom nakon kritičke objave dr. Frederica Werthama Seduction of the Innocent. Nevolje EC Comicsa samo su se pogoršale razvojem Comics Code Authority. Uprkos najboljim pokušajima izdavača Williama Gainesa da se bori protiv CCA, linija se na kraju zatvorila, čime je vrhunac EC Comicsa završio.

Pročitajte: Stiže verovatno poslednji strip Alana Mura

Uprkos tome što je EC Comics okončao pre nekoliko decenija, reprinti su godinama održavali interesovanje za ovog izdavača. Iako neki nikada nisu mislili da će ponovo dočekati dan kada će EC Comics oživeti, Oni Press daje sve od sebe kako bi se pobrinuo da njegovo oživljavanje izazove ozbiljnu buru. Tajming Oni Pressa ne može biti savršeniji jer su antologije postale sve popularnije u poslednjih nekoliko godina, a knjige poput Creepshow i Ice Cream Man postale su omiljene među ljubiteljima horora. Oni Press zna da je sada savršeno vreme da se brend koji se poštuje kao EC Comics vrati u život.

ECi Comics je bio sastavni deo istorije stripa, čiji se izdavački život završio mnogo ranije nego što je zaslužio. Ali novo partnerstvo Oni Press-a ispravlja istorijsku grešku tako što oživljava legendarnu izdavačku kuću za novu generaciju i ujedinjuje neke od najzgodnijih talenata kako bi vratio ovu izdavačku kuću na vrh. Može li nova linija napredovati baš kao što je to činila njena prethodnica davno pre nego što je ukinuta zbog Comics Code Authority-a? Jedno je sigurno: Oni Press će se potruditi da EC Comics ima sve što je potrebno za uspeh.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x