Stvari koje Crveni Hulk može da uradi, a regularan Hulk ne može

0

General Thaddeus “Thunderbolt” Ross je oduvek bio pretnja po Bruce Banner-a.

Stvari koje Crveni Hulk može da uradi, a regularan Hulk ne može strip blog

Proganjajući ga na svakom koraku Ross je uvek bio Hulku za petama. Zbog opsesije o hvatanju Hulka, Ross se udružio sa sumnjivim organizacijama i pomoću uspešnih eksperimenata postao je Crveni Hulk. Tako je postao i fizička pretnja po našeg omiljenog velikog zelenog titana. Iako na prvi pogled izgleda kao kopija Hulka, Crveni Hulk se umnogome razlikuje.

1) Crveni Hulk može da se promeni po želji. Da bi se pretvorio u Hulka, Banner-u je uvek bila neophodna povećana frekvencija rada srca. Ovo često dovodi do toga da se Banner promeni kada je najmanje potrebno i u lošim trenucima. U drugim slučajevima, nekada ne može da se promeni kada je to neophodno. Crveni Hulk nema ovaj problem jer general Ross ima sposobnost da se menja po volji. To mu daje prednost.

2) Zadržavanje inteligencije. Dok je Banner renomirani naučnik, Hulk je gluperda sa rečnikom petogodišnjaka. U većini inkarnacija lika on ima dečji karakter i intelekt. To dovodi do nedostataka kada se susretne sa taktičkim protivnicima. General Ross čuva svoj intelekt i uspomene kada promeni formu i postane Crveni Hulk. U kombinaciji sa moćima da se menja po volji, ovo ga čini više nego jedinstvenim.

3) Povećanje temperature. Klasičan okidač za Hulka je njegov bes. Što je više ljut to je jači. Razne priče u stripovima pokazuju da su njegove gornje granice snage neograničene. Crveni Hulk postaje sve topliji kada se razbesni. Ali ako njegov bes dostigne dovoljno veliki nivo, on se nesvesti. Psihologija generala Ross-a ne može da se nosi sa tako intenzivnom toplotom. Ipak, njegova toplota je velika moć, jer kad dosegne vrh gornje granice Crveni Hulk može da pretvori pesak u staklo. 

Povezano: Galactus: Koliko je moćan Marvelov ultimativni negativac?

4) Ostaje Hulk i kad se onesvesti. Kada se onesvesti, Hulk se vraća u ljudsku formu Bruce Banner-a. Tako ga je lakše obuzdati i zadržati dok se ne probudi. Sa Crvenim Hulkom nije tako. U nekoliko navrata u stripovima kada su drugi likovi uspeli da ga nokautiraju, on je ostao u svom super-pogonskom obliku. Ovo mu daje ogromnu prednost jer ako bude uhvaćen, jednom kada se probudi za njega neće biti prepreke koja će ga zadržati. 

5) Upija radijaciju. Hulk je nastao kada je velika bomba puna gama zračenja eksplodirala blizu Banner-a. Ogromne količine gama zraka su ušle u njega i zadržale se, te kad se pretvori u Hulka, on zrači gama radijacijom ali na niskom nivou. Crveni Hulk čini suprotno. Umesto da ispušta zračenje on ga apsorbuje sa drugim vidovima energije i to ga čini jačim. 

6) Eksplodira. Kad Crveni Hulk apsorbuje velike koločine energije on počinje da se zagreva. Njegovo telo dolazi do tačke ključanja i kada pređe prag, velika eksplozija dolazi iz njega. 

7) Upija kosmičke moći. Tokom jedne svoje avanture, Crveni Hulk je došao u kontakt sa Srebrnim Letačem. Izvor neverovatnih moći Srebrnog Letača je kosmička moć prožeta kroz njega od strane Galaktusa. Crveni Hulk je u ovom sukobu uzeo sve moći Srebrnog Letača i skoro ga ubio. Ross je iskoristio ovu moć kako bi nastavio da ubija moćne likove kao što su Namor, Baron Mordo, Doktor Strejndž i Grandmaster. Kada je Galaktus saznao za njegove postupke, oduzeo mu je ove moći i otklonio svu štetu koju je Crveni Hulk uzrokovao vraćajući sve ubijene likove u život. 

Prevedeno sa sajta CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x