Znate li da je Dedpul stvorio Marvelovog Betmena?

0

Šta bi bilo da roditelje mladog Brusa Vejna nije ubio Džo Čil, već Dedpul lično?

Znate li da je Dedpul stvorio Marvelovog Betmena? strip blog

Odgovor na ovo zapravo postoji. U Dedpul serijalu iz 2018. čiji je pisac Skottie Young, postoji jedna prepoznatljiva fikcija i to u broju #1. Na njegov rođendan, bogati roditelji izvode dečaka u bioskop, pa ih maskirani muškarac ih zakolje mačem u mračnoj ulici.

Bogati roditelji, krzneni kaput, bioskop i pokidana biserna ogrlica okupana u krvi, te Dedpulov scenario iz zadnjeg panela su evidendna šala na račun Betmena. I to nije problem jer je Dedpul poznat kao mega šaljivdžija i njegove prozivke su upućene DC-iju koliko i Marvelovom univerzumu. Dedpul ostavlja ovu priču u broju #1 i čini se da je u pitanju samo najnovija šala na račun konkurentskog superheroja. 

Dedpul će se ponovo na šaljiv način pitati šta se desilo sa tim istraumiranim dečakom, i odgovor će stići u broju #10. Vejd Vilson ga je možda savetovao da se kloni pećina, ogrtača i drugih betmenovskih hobija, ali dečak je odrastao i postao čudovište koje sada vreba istim mračnim ulicama u kojima su njegovi roditelji ubijeni. On razbija lica i lomi kosti ostavljajući kriminalce u krvavom neredu, a na zidovima ostavlja svoj potpis ,,Laku Noć”, ispisan krvlju svojih žrtava.

Pročitajte: Duga istorija Konana Varvarina u Marvelovim stripovima

U broju #10, on konačno dolazi po Dedpula. Ako ste se zapitali kako bi Betmen nadmudrio Dedpula i izašao na kraj sa njegovim moćima isceljivanja, ono što sledi je mnogo više uznemirujuće. Kao pravi negativac on zna da je izlazak na megdan kako bi se borio sa Dedpulom samo polovično zabavno, te kao majstor napetosti i uhođenja, on stavlja Dedpulu do znanja da će ga loviti kao plen. Lik čak i dobija zvanično ime Good Night “Laku noć” jer film koji se prikazivao u noći kada je Deadpool ubio bogatog para i pretvorio njihovog sina u psihopatu ima isti naziv. Good Night presreće Dedpulove ugovore za koje je plaćen i ubija njegove mete pre nego što on uopšte stigne do njih i tako mu šalje poruku. 

Misteriozni ubica koji upropasti svaki Dedpulov posao je svakako problem koji on mora da reši. On sam sebe zapošljava i za metu postavlja svog starog prijatelja tako praveći klopku za Good Night-a. 

Crnog odela sa kapuljačom i buzdovanom u ruci, Good Night daruje Dedpulu batine kakve ni sam ne pamti. Verovatno bi i za Betmena bila zagonetka kako povrediti nekog čije se rane zaceljuju. Kako okrutnost u ime mržnje i osvete nije stil Brusa Vejna, ipak je on u DC univerzumu, Good Night ipak radi nešto Dedpulu, što niko ne bi mogao da predpostavi. Posle teških batina, Good Night je Dedpulu izvadio ceo skelet i samo ga ostavio da visi, zajedno sa publikom koja čeka naredni susret ove dvojice. 

Piscu Skottie Youngu se mora odati priznanje za ovo. Činjenica je da će kostima trebati najduže vreme da se ponovo razviju je nešto što bi možda i sam Betmen primetio. S obzirom da je Good Night obećao da će tek povrediti Dedpula, čak i za lik inspirisan Betmenom, Good Night je previše brutalan i previše mračan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x