Da li čak i IRON MAN čita DC-ijeve stripove?

0

Nekada je dovoljno da Iron Man izgovori jednu reč, i da ta reč izazove eksploziju veću nego što to čine njegova razorna oružja.

Znate li da čak i Iron Man čita DC-ijeve stripove? strip blog

Nekada suptilni detalji umeju da izazovu pravu buru među čitaocima stripova. Nagoveštaji i bockanje DC-ijevog univerzuma od strane Marvela nije ništa novo, a pojedina bockanja izazovu čitav niz teorija o tome kako DC-ijevi likovi postoje u Marvelovom univerzumu. Možda DC-ijevi stripovi postoje u Marvelovom univerzumu, a Marvelovi heroji ih čitaju. Iron Man se u poslednje vreme istakao kao neko ko očigledno poznaje svoje kolege iz DC-ijevog univerzuma.

Naime, u Tony Stark: Iron Man #13, Tony je izgovorio jednu direktnu referencu ka DC-ijevom najvećem superheroju, Supermenu.

Tony priznaje da je njegova ”Ahilova peta” metafizika. Ali izbor reči koju tom prilikom koristi, kao što možete videti, je ni manje ni više nego Kriptonit. Kako Iron Man zna za Čoveka od Čelika? Možda su u pitanju česta trans-dimenziona putovanja Marvelovih junaka zahvaljujući kojima oni znaju za paralelna dešavanja na DC-ijevoj Zemlji. Ili jednostavno Iron Man uživa čitajući DC-ijeve stripove.

Pročitajte: Kako je Punisher stvarno uplašio Jokera

Ali ovo nije jedini sličan ispad Tony-a Starka. U istoj epizodi on izgovara još jednu popularnu frazu koju koristi DC-ijev superheroj, Shazam. 

Dok se bori protiv zmaja, da dobro ste pročitali, Iron Man se bori protiv zmaja, on ubrzo shvata da je najbolji način za borbu prihvatanje magije i fantazije. Stoga kako i sam kaže postoji samo jedna mistična reč koju zna – Shazam, što je referenca na DC-ijevog Billy Batsona koji kada izgovori ovu reč dobije magične moći i postane Shazam. Ovo je još jedan sjajan i neočekivan trenutak posle koga čitaoci ostaju iznenađeni.

Za sve ovo zaslužna je Gail Simone koja je napisala ovu epizodu, iskoristivši priliku da u situacijama u kojima bi to imalo smisla pokaže svoju ljubav prema DC-ijevim superherojima. Ovo je posebno imalo smisla na stranicama Iron Man stripova jer su nakon inkarnacije Roberta Downey Juniora kao Iron Man-a fanovi navikli na njegove reference ka nekim drugim filmovima kao kada Winter Soldier-a nazove Mandžurijskim kandidatom, ili kada Hawkeye-a nazove Legolasom. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x