Strip krosoveri: Kako je Panišer stvarno uplašio Džokera

0

Iz godine u godinu, Džokerov i Betmenov tango se nastavlja. Iako Džokerove planove neizbežno zaustavlja serija batina od strane Betmena, Džoker se samo smeje, jer zna da Betmen nikada neće uraditi ono što je potrebno da isključi muziku i zauvek završi taj ples. 

panišer strip blog

Džoker je nezaustavljiva sila. On se ne plaši ničega. Naviknut na to da Betmen neće preći svoju crvenu liniju, njegov haos i nasilje se nikada ne završavaju. Ali, šta se desi kada Džoker naleti na nekog, na prvi izgled sličnog Betmenu? Šta se desi kada se Džoker susretne sa Panišerom? Džoker će na teži način morati da nauči da Panišer nije Betmen. 

U Marvel/DC krosoveru iz 1994. godine, traganje za kriminalcima dovelo je Panišera u Gotam. Dok on juri mafijaše, Betmen pokušava da spreči novi obračun dve suprostavljene strane kriminalaca. Pogodite ko se nalazi u centru ovih dešavanja. Džoker, naravno. 

Pročitajte: Majčica Rusija: Nekome majka, a nekome maćeha

U finalnom obračunu, dok se Betmen bori sa kriminalcima po koje je Panišer došao u Gotam, on juri za Džokerom. U ironičnoj situaciji, Džoker se sapliće o koru od banane i dok se okrenuo, Panišer je držao kalibar .45 iznad njegove glave. Džoker prepoznaje osudu u očima čoveka koji drži pištolj i shvata konačnost svoje situacije. Panišer nije poznat kao neko ko daje druge šanse, pogotovo psihotičnim manijacima kakav je Džoker. Frenk Kesl je ubio stotine, Džoker to vidi u njemu. Krug njegovih zločina ovde može biti zatvoren. Više nije smešno. Umesto smeha na njegovom usranom licu vidi se strah. 

panišer strip blog

Ali Betmen dolazi na vreme. 

panišer strip blog

Obično Džoker pobegne jer je Betmobil ostao bez točka, ili odleti u nebesa u velikom balonu sa njegovim likom – i bez obzira na to kako pobegne, Džoker ne prestaje da se smeje. Ali kada dobije priliku i pobegne od Panišera, ne čuje se ”HA HA HA”. Ovaj put je srećan što je živ. 

Panišer veruje da je Betmen indirektno odgovoran za sve Džokerove zločine, jer ga do beskonačnosti pušta da se izvuče živ. Uprkos neslaganjima u idealima, Betmen i Panišer se poštuju i Betmen ga pušta da mirno napusti Gotam. Njegova avantura u Gotamu možda nije trajala dugo, ali je bila efektna. Dovoljno je što je uspeo da utera strah u kosti Džokeru. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x