Džek Kirbi – 20 najboljih naslovnica kralja američkih stripova (GALERIJA)

0

Mladi fanovi Kapetana Amerike, Tora, Hulka, X-Mena, Spajdermena Fantastične Četvorke, čija je jedina veza sa ovim likovima počela i završavala se sa filmovima, prepoznaće uobičajene cameo scene Stena Lija. 

džek kirbi strip blog

Za potrebe mnoge mlađe publike, on je jedini ”lutkar” koji stoji iza ovih likova. Prijatni dekica, sa velikim naočarima, brkovima i širokim osmehom, u nekom momentu upadne u svaki film i šaljivom replikom osvešta filmski prostor. Niko ne dovodi u pitanje njegovu gigantsku veličinu u strip industriji, ali čini se da fanovi nisu upoznati sa drugom stranom novčića, čovekom koji je podjednako zaslužan za kreiranje kultnih Marvelovih superheroja. U pitanju je svakako Džek Kirbi.

Džek Kirbi se smatra kraljem američkog stripa. Odgovoran je za kreiranje najpoznatijih Marvelovih likova zajedno sa Lijem. On nije baš neopevani junak, ali je sigurno da za njegovog života, živopisna veličantvenost likova koje je ilustrovao, nije dostigla vrhunac kakvu je dostigao Sten Li.

Zato vam na uvid u njegovu umetničku genijalnost predstavljamo 20 najboljih strip naslovnica koje je napravio.

Pročitajte: Stan Lee i 10 zanimljivosti koje niste znali o njemu

Marvelovi filmovi možda jesu zabavni, ali nisu zagrebali ni površinu onoga što postoji u stripovima. Marvelov univerzum živi i umire na papiru. Kako kažu: ,,Papir trpi sve”, pa su tako gomile i gomile papira uspešno izdržale genijalnost Džeka Kirbija. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x