Majčica Rusija: Nekome majka, a nekome maćeha

0

Najmanji je problem postarati se za bandu irskih lupeža koju je i tako jedan matori jarac dobro nasamario i zavitlavao dok je bio živ, ako si Panišer.

majcica rusija stripblog

Prikaz stripa Panišer: “Majčica Rusija” scenariste Garta Enisa i crtač Leonarda Fernandeza i Daga Brajtvajta izdanju Darkvuda

Njemu nije problem da se lati nekog od svojih automata i raspusti gomilu metaka na one koji mu nisu po volji.

Šta mogu genetski predisponiranom ubici neki tamo Irci koje samo interesuje da napakoste ovom drugom iz njihove nekadašnje družine? Naravno, svi znamo da Frenk Kasl nije genetski predodređen da ubija, ali moramo biti svesni da je on poslednji put razgovarao sa malim detetom onda kada je svoju ćerku ubeđivao da će biti dobro dok joj je kupio creva.

Pročitajte: Ljubavni trougao – Panišer, barut i krv

U novom integralu koji se pojavio na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu knjiga u Beogradu u izdanju Darkvuda dolaze dve epizode „Irci iz kuhinje“ i „Majčica Rusija“. Sam integral nosi naziv „Majčica Rusija“. Prvu priču radio je scenarista Gart Enis, crtač Leonardo Fernandez i kolorista Din Vajt, dok su drugu radili, pored istog scenarista, crtači Dag Brajtvajt i Bil Rajnhold. Realistične i prodorne naslovne strane radio je Tim Bredstrit.

Jasan i bez mnogo ustručavanja neposredan prevod radio je Draško Roganović sa starom srpskom uzrečicom koju na ulici ili u autobusu možete dnevno stresti isto onoliko puta koliko i u jednoj epizodi integrala „jeb’o te bog“, e sada tu ima varijacija na temu „bog te jeb’o“ i slično ali sve se to s lakoćom razume.

Druga grupa epizoda je zaista došla kao priprema za nedavnu posetu ruskog predsednika našoj državi i opsadu grada jedno vreme. Taman se od oktobra kada je bio sajam knjiga do ovog januara gradivo sleglo i moglo se na miru ponoviti uz stihove Iron Maidena „mother Russia how are you sleeping“, ili Sabatona „oh mother Russia, union of lands“.

majcica rusija stripblog

„Majčica Rusija“ nas vodi u nuklearnu bazu u Sibiru gde se dobro čuva devojčica sa veoma specifičnim virusom u svojim venama kojeg žele da se dokopaju obe velike sile. E sada da li je reč o terorističkom aktu ili ne, sam Frenk Kasl vredi za više od jedne atomske bombe, samo da mu je dovoljno municije na raspolaganju koju će da optoči po svojim neprijateljima. Ništa mu ne smeta da napravi teški krambol i samostalno se suportstavi ruskoj armiji koja čuva navedenu bazu.

Da istina je, Panišer je poslednji put razgovarao sa malim detetom kada je svojoj ćerki skupljao creva i govorio joj da će biti dobro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x