“U ime sina” i “Live after death” kao međusobna dopuna (VIDEO)

0

Kako to ljudi obdareni mudrošću kažu, “prošlosti nema, ima ostataka prošlosti, ali nje kao vremena nema”. Tako se i u ovoj priči Planete Mrtvih “U ime sina” javljaju ostaci od prošlosti i “bivšeg istraživača noćnih mora” kopkaju i ne daju mu mira. 

live after death stripblog

Neminovno je to da se klijentiknja, a neretko i negativac suprotnog pola nađe u Dilanovom krevetu, a to je tradicija još od prve epizode, koja je pre više od trideset godina objavljena kod nas pod pogrešnim nazivom “Zora živih mrtvaca”. Praktično se na prste mogu nabrojati one ženske osobe koje nisu spavale sa Dilanom. Kao što rekosmo, jedna od njegovih prvih mušterija, zapravo za nas prva, jer smo je upoznali kada i Dilana Doga pojavljuje se u priči o neizvesnoj budućnosti Londona, Britanije pa i celog sveta. 

Pročitajte: U ime sina: Uskoro ćemo saznati, ko je Godvin Dog?

Sibil je majka, da, da majka novog istraživača noćnih mora, Godvina Doga. Odgajila ga je sa drugim čovekom, ali kada je saznao da ko je njegov pravi otac, Godvin je pohitao da ga pronađe, ali uspeo je pronaći njegov pištolj, kuću i razvaljenu bubu, u kraju grada, čuvenoj ulici Krejven Roud u koju više niko ne sme ući.

Nije ovo prvi put da je Dilanu neko preuzeo posao. Bilo je tu i pripadnica lepšeg pola koje su istraživale slučajeve iz njegove specijalnosti, takođe bilo je i više ambicioznih likova koji su mu otimali posa. U nedavno objavljenom Superbuku 46, u priči “Ukradeni život” dobili smo još jednog tipa koji je preuzeo Dilanov posao. 

Mladi Godvin nije tako loš u svom poslu, mada ga nije ni radio dugo. Pištolj mu je i te kako služio, a uspomena na oca ostala, sve dok mrtvuje svoj zagrobni život. 

Prisetićemo se mnogih scena sa početka serijala koje oživljavaju u Kasertanovim crtežima, pod idejnim tvorcem Alesandrom Bilotom. 

Pročitajte: Dilan Dog – „U ime sina“

Interesantna je naslovnica stripa Marka Mastraca koju su ljubitelji dobre muzike odmah provalili i zaista je dobar omaž albumu Iron Maidena iz 1985. godine “Live after death”. Zbilja, ovaj album je preporuku uz čitanje stripa i svakako će vas zainteresovati tematika i muzike i stripa, odgovaraju u potpunosti.

Dobili smo u ovom nastavku priče i odgovor na pitanje da li će u budućnosti biti potrebe za istraživačem noćnih mora. Odgovor je pretpostavite, potvrdan.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x