U ime sina: Uskoro ćemo saznati, ko je Godvin Dog?

0

Već ustaljenom dinamikom, jednom godišnje, ušli smo u jasan kolosek “Planete mrtvih”. Prema najvama sa Fejsbuk grupa, ali i pojedinih prodavnih mesta ovih stripova četvrti broj, ili peta knjiga edicije stiže nam sada, u četvrtak 7. februara.

godvin dog stripblog

U priči, koja je u Italiji objavljena 21. septembra prošle godine, scenarista Alesandro Bilota i crtač Đanpijero Kasertano vrte radnju oko Godvina Doga. Ova ličnost se pojavljuje i na kraju prethodnog broja „Državni neprijatelj broj jedan“ i ostavljeno nam je na razmišljanje ko je on.

-Priče su jedinstvene i mogu se čitati bez nekog predznanja u kojem je priča postavljena. Svet je razoren od epidemije povratnika. Gručo je postao nulta žrtva tog virusa, a naš hrabri lovac na noćne more nije mogao da ga ubije. Sada oseća krivicu za sve, jer nije imao hrabrosti da saseče virus u korenu. U ovom svetu postoje „zaboravni“, ljudi koji odlaze u oaze gde uzimaju drogu kako bi zaboravili. Ponovo se pojavljuje Ksabaras, podseća nas scenarista „Planete mrtvih“ Alesandro Bilota za sajt Serđo Boneli Editore.

godvin dog stripblog

U ovom nastavku bi se mogao uvideti odnos između sina i oca, odnos o kojem se pripoveda tokom čitavog serijala priča iz Krejven Rouda. Ova saga otvara bezbroj mogućnosti. s t r i p b l o g 

Pročitajte: Dilan Dog – „U ime sina“

Moramo priznati, pa i pohvaliti izdavačku kuću Veseli četvrtak na brzini objavljivanja ove epizode, jer zaista nismo dugo čekali da se ona pojavi i kod nas, na našim kioscima. 

godvin dog stripblog

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x