Četvrti strip vikenda Hercegnovskog strip festivala posvećen Teksu

0

Italijanski polivalentni umetnik – muzičar, strip scenarista i crtač, Luca Tito Faraci biće gost Četvrtog strip vikenda koji Hercegnovački strip festival organizuje u saradnji sa Ambasadom Italije i JUK Herceg festom, a u okviru Dana italijanske kulture na ovogodišnjem jubilarnom 50. izdanju Praznika mimoze.

posvecen teksu stripblog

Ovogodišnji strip vikend održaće se od 14. do 16. februara i posvećen je italijanskom kulturnom strip fenomenu Teksu Vileru koji proslavlja 70 godina postojanja, prenosi portal stripfestival.me.

Faraći je od 2007. do danas uradio nekoliko desetina brojeva, kao i dva maksi izdanja, jednog od najpoznatijih strip junaka – legendarnog Teksa, a pored njega gost na strip vikendu je i sjajni italijanski crtač Walter Venturi. Ovaj fenomenalni umetnik je bio gost 12. izdanja Hercegnoskog strip festivala održanog prošle godine u septembru, a od 2012. godine radi za izdavačku kuću Bonelli Editori pod čijim okriljem se i štampa Teks.

Gosti Četvrtog strip vikenda su i predstavnici beogradske izdavačke kuće Veseli Četvrtak predstavnici Bonelija za ovdašnje tržište, koji će održati predavanje o istorijatu i fenomenu uspjeha na ovdašnjim porstorima stripa Teks Viler, dok će Tito Faraći kao jedan od generalno najboljih poznavalaca Teksa držati uopšteno predavanje o kultnom rendžeru i avanturama kroz koje ovaj strip junak prolazi već 70 godina.

Strip vikend će početi u četvrtak 14. februara u 19h otvaranjem izložbe 70 godina Texa Willera u foajeu Dvorane Parke na kojoj će svoje radove predstaviti gosti iz Italije. Sledeća dva dana će se na potezu Dvorana Park, Gradska kafana, Trg Nikole Đurkovića, HSF striparnica održavati predavanja, radionice sa mladim hercegnovskim crtačima i učenicima, a sve će pratiti standardno crtanje za fanove, berza stripa i poznate HSF žurke.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x