Otvoren konkurs za najbolji strip KAIŠ

0

Mališani koji vole da crtaju i zaljubljenici su u strip, mogu se sa svojim kratkim pričama prijaviti na konkurs koji organizuje Leskovačka škola stripa, prenose Južne vesti.

kaiš stripblog

Radovi se mogu slati do 15. maja, a najbolji će biti nagrađeni profesionalnim priborom za crtanje.

Ovo je sedmi put da organizuju konkurs u okviru najstarijeg strip festivala – Balkanske smotre mladih strip autora, kažu organizatori, a ideja je da podstaknu crtače da što više rade na sebi, ali i da afirmišu mlade autore.

Ovo je konkurs za strip kaiš – odnosno priču urađenu u dva, tri ili četiri kadra koji se nalaze u istom redu i daju nam radnju. Nagradićemo 3 grupe crtača – uzrast do 10 godina, one od 11 do 15 i crtače od 16 do 19 godina – kažu organizatori.

Osim profesionalnog pribora za crtanje, radovi najboljih učesnika biće izloženi na otvaranju 21. Balkanske smotre mladih strip autora i biće objavljeni u nedeljniku Nova naša reč, stoji na Južnim vestima.

kaiš stripblog

Radove, uz lične podatke, treba poslati na adresu Janka Veselinovića 2, lokal 6, 16000 Leskovac, primalac Sindikat obrazovanja Srbije – Regionalni centar Leskovac, sa naznakom “Za strip konkurs”.

Podsetimo, Balkanska smotra mladih strip autora prošle godine obeležila je jubilarnu 20-godišnjicu i u Leskovcu okupila crtače iz celog sveta. r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r r

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x