Mister No Revolucija: Vatra rata u Vijetnamu (VIDEO)

1

E sad i vi mnogo pitate šta bi bilo kad bi bilo, popularni ŠBBKBB o ovome ili onome, zaista niste fer, što se kaže sve biste da pokvarite.

mister no stripblog

Međutim, kada je u pitanju nova priča, nešto mlađeg doba radnje o čuvenom ratnom veteranu Džeriju Drejku koji više nije veteran Drugog svetskog rata, već Vijetnamskog rata, takva tvrdnja nije slučaj.

Ovo zvuči interesantno, da se ne modernizuje priča bez ikakvog smisla i da junak dobije neke nove osobine koje bi u potpunosti izgubile one stare, pa da to bude neki novi junak, nepoznat, a da se zove Mister No. Ovde je praktično identična situacija, sa starim Mister Noom.

S obzirom na to da se radnja pomera u šesdesete godine iz četrdesetih dvadesetog veka, kada su ratna dešavanja u pitanju, to dovodi do toga da se prosto radnja pomeri u taj period istorije. Dijalozi su takođe dosta primereniji novom vremenu odvijanja radnje, nego onom starom. Načini razmišljanja i ponašanje mladića koji dobija poziv za odsluženje vojnog roka, zaljubljenog u lokalnu devojku sumnjivog morala, prilično su prilagođena okolnostima doba dobre muzike, budžaka za skrivanje vojnih obveznika i marihuane, simbola mira tih godina.

Pročitajte: Hajduci – Gorske priče: Puška mu je i otac i majka (VIDEO)

To je ono što je dobro. Karakteristike lika su ostale iste, a tok radnje, dijalozi i načini mišljenja su pod uticajem novijeg doba. Takođe, on će nakon svojih dogodovština u ratu završiti u San Francisku iz kojeg će otići u Amazoniju.

mister no stripblog

Na ovom projektu, koji je zapravo ideja Michele Masiero-a pridružili su se autori „Siročadi“ crtači Matteo Cremona i Alessio Avallone, koloristi Giovanna Niro, Alessia Pastorello, Luca Saponti, Stefania Aquaro, a za naslovne strane i crteže na njima zadužen je Emiliano Mammucari. Projekat je prošle godine prikazan na Lucca festivalu stripova i igrica, a sada je stigao i treći broj serijala.

mister no stripblog

Kako navodi portal Helly Cherry izdavačka kuća Bonelijevih junaka u Srbiji, Veseli Četvrtak će objavljivati ove epizode u ediciji „Obojeni program“. Za sada je planirano šest epizoda, objavljuju se u Bonelijevoj izdavačkoj liniji „Audace“, a naziv im je „Revolution“.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mr.No
Mr.No
4 years ago

Ako postoji nešto što bi našeg pilota pomerilo od mediteranskog tržišta ka ostatku sveta, onda je to ovaj serijal. Odličan.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x