Ko je Failsafe, novi Betmenov negativac?

0

Betmen se u poslednje dve decenije zaista borio protiv mnogih, novih uvrtnutih negativaca…

Ko je Failsafe, novi Betmenov negativac?

Betmen se tokom godina borio sa mnogim neprijateljima koji su ga na ovaj ili onaj način doveli do krajnjih granica, ali tek nedavno su čitaoci upoznati sa Batmanovim najopasnijim negativcem ikada, koji se zove Failsafe. Iako je Failsafei još uvek prilično novi antagonista, uspeo je da uzrokuje tone razaranja u Betmenovom životu.

Betmenov najnoviji i najopasniji negativac, Failsafe, prvi put se pojavio u Batman #125, čiji su autori Chip Zdarsky, Jorge Jimenez, Tomeu Morey i Clayton Cowles. Failsafe je bio android koji je stvorila Betmenova alternativna ličnost, Zur-En-Arrh. Ako Betmen ikada ode predaleko i prekrši svoje pravilo “ne-ubijanja”, onda bi se Failsafe aktivirao i sredio Betmena.

Pročitajte: Greg Kapulo će crtati novi serijal o Vulverinu

Zbog velikog rizika postojanja ovog androida, Alfred je bio zadužen da resetuje Failsafe-a i njegove komande. Ali, kako je Alfred umro, a Betmen nije bio svestan njegovog postojanja, android se aktivirao kad je Pingvin lažirao svoju smrt i podmetnuo Betmenu ubistvo. To je dovelo do velike bitke koja je skoro razorila ceo Gotam.

Failsafei je dizajniran da uništi Betmena, zajedno sa svima koji bi potencijalno mogli zaštititi Betmena. U svojoj prvoj priči prikazan je kao sposoban da pobedi Supermana, Martian Manhuntera, Black Canary, Green Arrowa, Aquamana i celu Bet-porodicu. Failsafei je “poražen” tek kada mu je Batman ubrizgao virus koji ga je naterao da oseti saosećanje. Umesto da ubije Betmena, Failsafe ga je poslao u drugi univerzum.

Razlog zašto je Failsafe Betmenov najopasniji neprijatelj u poslednjih nekoliko godina je taj što on predstavlja Betmenove najgore navike: stvaranje planova za vanredne situacije, nalaženje slabosti drugim superherojima i nepoverenje u druge ljude.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x