Sigurno ne znate da je Nil Gejmen pisao strip o Nindža Kornjačama

0

Koliko god zvučalo čudno, desilo se…

Sigurno ne znate da je Nil Gejmen pisao strip o Nindža Kornjačama

Nil Gejmen je napisao kratki strip o Nindža Kornjačama. U pitanju je strip na dve stranice napisan za humanitarni specijalni jednokratni strip The Comic Relief Comic iz 1991. godine.

Ovaj specijal je često sadržavao zapanjujući broj licenciranih likova različitih nositelja prava. Uključeni naslovi bili su Batman, Superman, Incredible Hulk, Dan Dare, Doctor Who, Judge Dredd, Dennis the Menace, Beano, RoboCop, Blackadder i mnogi drugi

Očigledno, ovaj specijal uključivao je stripove svih velikih imena koja su u to vreme radila na britanskoj strip sceni. Gaiman, Ennis, Morrison, Millar, Bisley, McKean, mnogi od njih su tada bili na samom vrhuncu svoje karijere.

Pročitajte: 5 zanimljivosti o Asteriksu koje niste znali

Nije bilo poznato ko je odradio crtački posao na ovom stripu. Jedan od fanova je preko društvene mreže Tumblr upitao Gejmena ovo pitanje i dobio odgovor: ,,Prilično sam siguran da ga je nacrtao Nigel Kitching. (Ali to je bilo pre trideset četiri godine i kako je Terry Pratchett voleo da kaže, od tada smo svi popili puno vode. Tako da moje sećanje možda nije pouzdano).” kornjačama

Verovatno zbog svih peripetija vezanih za autorska prava ovaj strip nikad nije i neće biti ponovo doštampavana, ali je svakako zanimljivo videti kako je velikan poput Gejmena pisao strip o likovima kao što su Nindža Kornjače.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x