Kako je Spajdermen zamalo ubio Džokera

0

Džoker svojim delima često budi ono najgore u ljudima.

Kako je Spajdermen zamalo ubio Džokera

Spider-Man and Batman #1 iz 1995. godine, autora J.M. DeMatteisa, Marka Bagleyja, Scotta Hanne i Marka Farmera, započinje specijalnu crossover priču koji okuplja dva najbolja Marvelova i DC-jeva borca protiv kriminala. Spajdermen se suočava licem u lice sa Džokerom, i iznenađujuće, njegova prvobitna reakcija odražava sve ono što su mnogi heroji osećali prema Džokeru u svojim susretima sa njim: ,,Džoker je toliko haotičan da mora umreti da bi se istinski doneo mir u Gotam.” Spajdermen je poželeo da ubije Džokera, a zamalo je i krenuo da to učini.

Džoker navodi Pitera Parka da to učini, da ga ubije i zauvek zaprlja svoje superherojsko ime, i na nekoliko sekundi, Piter zapravo pomišlja na to. Srećom, Piter se brzo pribrao i shvatio da to što radi nije u redu, ali ovaj trenutak pokazuje da je ranjiv i sklon osvetničkim reakcijama. zamalo

Pročitajte: Sigurno ne znate da je Nil Gejmen pisao strip o Nindža Kornjačama

Džoker svojim postupcima izaziva mračne misli u ljudima i Piter Parker nije imun na to, niti je otporan na želju da se osveti onima koji su mu učinili nepravdu i to je ono što ga čini neverovatno prizemnim i to je jedna od karakteristika koju fanovi vole kod ovog superheroja.

Spajdermen ostaje veran svom moralnom kompasu i pokazuje Džokeru da ga nije poremetio. Upravo ovakvi njegovi ljudski trenuci ga drže prizemnim i voljenim od strane čitalaca svih uzrasta.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x