Asteriks 13: Nastavak Asteriksa u starom stilu

0

Čarobna knjiga je izdala 13. po redu integral Asteriksa i Obeliksa koji sadrži tri nove epizode objavljene u poslednjih nekoliko godina.

nastavak asteriksa stripblog

Prikaz integrala “Asteriks 13” scenariste Žan-Iv Ferija i crtača Didijera Konrada u izdanju Čarobne knjige

Kako je Čarobna knjiga objavljivala integrale sa po tri epizode paralelno sa pojedinačnim albumima najnovijih epizoda nakon izlaska poslednje epizode prošle godine stripska javnost je odmah počela sa pitanjima redakciji oko novog integrala. Iako je dvanaesti integral završio epizode legendarnog Alberta Uderza i započeo sa stvaralaštvom njegovih naslednika, očekivalo se da će i nove epizode dobiti svoje integralno izdanje, a verujemo da će u godinama koje slede toga biti još.

Pročitajte: “Prokleta hulja – Prvi tom”: Brza krimi radnja sa horor elementima!

Integral Asteriks 13. sadrži epizode “Asteriks na trci kroz Italiju”, “Vercingetoriksova kći” i “Asteriks i grifon”, scenariste Žan-Iv Ferija i crtača Didijera Konrada, pomagača starog dobrog Uderza i nastavljača tradicije ovog stripa u dobrom duhu.

“Asteriks na trci kroz Italiju”

Optužba jednog senatora da su rimski putevi loši navela je Jogurtusa Bifidusa na odluku da Cezaru predloži da se organizuje velika trka kroz Italiju u kojoj će učestvovati svi narodi poznatog sveta. Bili su tu Britanci, Luzitanci, prefinjene princeze iz Kraljevstva Kuš, Etrurci, Kalabrezi, Germani, Kelti i naravno naši neustrašivi Gali.

“Vercingetoriksova kći”

Priču o Adrenalini, ćerki proslavljenog galskog vojskovođe Vercingetoriksa donosi nam 38. broj Asteriksa pod originalnim nazivom “Asteriks i Vercingetoriksova ćerka” ili u engleskom izdanju, kuće Orion  “Asteriks i ćerka poglavara”. Ova priča je objavljena 29. oktobra 2019.  godine, za 60. rođendan Asteriksa i Obeliksa, a uradili su je crtač Didijer Konrad i scenarista Žan-Iv Feri. Pre odlaska u jedan od svojih pohoda, Vercingetoriks svojoj ćerki daje na poklon ogrlicu, koja je predstavljala simbol borbe galskog naroda i njihovog borbenog duha. On je bezbednost svoje ćerke poverio svojim ljudima od najvećeg poverenja. 

“Asteriks i grifon”

Veliki rimski imperator Cezar čuo je za mitološko stvorenje grifona koje je pola orao pola lav, sa konjskim ušima, i kako mu njegovo imperatorstvo dozvoljavam, poželeo ga je za svoj cirkus kako bi mu popularnost među plebisom porasla do samih nebesa. 

Čarobna knjiga se potrudila da ove tri epizode objavljene u poslednjih nekoliko godina skupi u novu knjigu za neprevaziđenu kolekciju Asteriksovih avantura sa sjajnim prevodom Melite Logo-Milutinović.

ZAPRATITE NAS NA TIKTOKU

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x