O poreklu kostima Cat Claw!

0

Cat Claw ne treba posebno predstavljati osim da je to jugoslovenska superherojina autora Branislava Kerca i Svetozara Obradovića koje je i dan danas veoma popularna.

kostima stripblog

Cat Claw ili studentkinja Kerol Konor je svoje supermoći dobila nakon što ju je ogrebala mačka koja je služila njenom proferosu Bejkeru za eksperimente. Odjednom ne tako spretna studentkinja postaje snažna, spretna i okretna, sa veoma snažnim osećajem i instinktom za isterivanje pravde.

Pročitajte: Najveće heroine evropskog stripa: Cat Claw

Međutim, njen kostim je veoma specifičan, erotizovan više od superherojina iz Sjedinjenih Država. Svi superheroji nose uske kostime da se istaknu mišići, a Cat Claw je dugo razmišljala šta može da joj posluži kao kostim i na kraju je pronašla ono što je tražila.

Obukla je “kurvinski komplet” (minimalistički bikini) koji joj je kupila Dži-Džej njena cimerka i cimerkine crvene mrežaste čarape, dok je na nogama nosila čizme do pola butine. Ona je svoj kostim veoma lako nosila ispod odeće, ali su se često štikle metamorfozirale u čizme brzinom svetlosti.

U suštini, minimalno, ali sasvim dovoljno za žestoku okretnost u žestokim borbama.

Cat Claw

Ovaj jedinstveni strip su na zahtev YU strip magazina stvorili scenarista Svetozar Obradović i crtač Branislav Kerac 1981. godine. Strip je defakto inspirisan superherojskim žanrom koji je na naše prostore došao pretežno iz DC Comics i Marvel Comics, američkih izdavačkih kuća, pre svega Marvelom, prema njenom postanku, tako što ju je ogrebala životinja sa negativnim zračenjem, poput Spajdermena ili sličnih strip junaka. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x