Supermen vs Hulk: Ko je jači?

0

Supermen i Hulk su među najjačim bićima u svojim stripovskim univerzumima, ali ko bi pobedio u borbi između njih dvojice?

Supermen vs Hulk: Ko je jači?

Ko bi pobedio u borbi između Čoveka od čelika i velikog Zelenog titana? Na osnovu njihovih moći, prethodnih borbi u stripovima i borbenih stilova, postoji jasno ko je jači između ova dva superheroja u hipotetičkoj borbi.

Postoji nekoliko heroja u DC-ijevom univerzumu koji mogu da pariraju u borbi protiv Supermena. Kriptonac ima nekoliko svega nekoliko slabosti, podložan je samo kriptonitu i magiji. U međuvremenu, njegove supermoći su zapanjujuće. Supermenovu snagu pokreće žuto sunce Zemlje i toliko je jak da je jednom svojom rukom podigao preko 20 kvintiliona tona. Takođe ima brojne moći koje ga stavljaju u gornji ešalon heroja. Supermen je praktično neranjiv, ima toplotni i rendgenski vid, super dah kojim zamrzava, može da leti brže od metka. Takođe je pomerao planete svojom snagom.

Hulk, s druge strane, nema raznolike moći koje Supermen poseduje, ali je i dalje njegova sopstvena snaga bez premca. Što je Hulk više ljut, to mu se snaga više povećava i nema ograničenja koliko jak može postati. Ono što Hulka zaista čini neverovatnim je što više udaraca primi u borbi, to postaje jači. On postaje sve moćniji kako se borba nastavlja. Hulk je takođe držao čitave planete sopstvenim rukama. Ipak, Hulk ne počinje borbu svojom maksimalnom snagom, a Supermen to čini, dajući Kal-Elu trenutnu prednost.

Njih dvojica su se u prošlosti borili u crossover stripovima. U stripu The Incredible Hulk vs. Superman Rodžera Sterna, Stiva Ruda i Ala Milgroma, par heroja razmenjuje ogromne udarce. U toj priči, Supermen koristi svoju brzinu i druge sposobnosti da sruši Hulka pre nego što se par udruži protiv uobičajenog negativca, Leksa Lutora. U crossoveru DC protiv Marvela Rona Marza, Pitera Dejvida, Dana Jurgensa i Klaudija Kastelinija, najmoćniji heroji na Zemlji iz oba univerzuma bore se jedni protiv drugih. U toj borbi (odlučeno glasovima publike) Supermen je pobedio jer je tako snažno udarivši Hulka da je ovaj bio instant nokautiran.

Pročitajte: Koji Marvelov superheroj bi najbrže pobedio Hulka u borbi

Iako je Hulk najjači u Marvelovom univerzumu, Supermen je daleko najjači u DC univerzumu dok mu takođe pomažu sve druge moći koje poseduje. Brus Baner bi pored Supermenove super-snage morao da se nosi sa Kal-Elovom super-brzinom, sposobnošću letenja, toplotnim vidom i ledenim dahom. Iako pomaže to što Hulk postaje jači što je ljući, kriptonska kombinacija moći je previše značajna u borbi protiv Zelenog titana.

Nema sumnje da je Hulk skoro neuništiva sila koja izlazi na kraj sa bilo kim u skoro svim svojim bitkama pomoću čiste snage. Međutim, protiv Supermena to ne bi bilo dovoljno. Dok bi Hulkova snaga mogla da parira snazi Čoveka od čelika, Supermenove druge sposobnosti daju mu značajnu prednost u odnosu na protivnika. Sa svojom skoro neizmernom snagom, sposobnošću da primi čak i najrazornije udarce, zajedno sa svojim letenjem i brzinom, Hulk ne bi mogao da održi korak sa Supermenom. Čak i u nekoliko puta kada se suočio sa Supermenom, zeleno čudovište je izgubilo. Nije Hulkova krivica, ali Supermen se s razlogom zove Supermen.

Korišten materijal sa portala Screenrant.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x