Tajna moć Mjolnira, Thorovog čekića

0

Mjolnir, legendarni Thorov čekić daje onome ko ga nosi mnoge nezamislive moći.

Tajna moć Mjolnira, Thorovog čekića

Mjolnir daje svom nosiocu mnoge moći poput manipulacije vremenskim uslovima, letenja, projekciju energije toliko moćnu da može opustošiti čitave planete, teleportaciju, absorbiranje i preusmeravanje energije, transformaciju i spsoobnost da onaj ko nosi ovaj čekić razume i govori bilo kojim jezikom u univerzumu. mjolnira

Začkoljica sa Mjolnirom je opšte poznata; mogu da ga podignu samo oni koji su ga vredni. Međutim, ako je neko do te mere okaljan i nedostojan dizanja Mjolnira, čekić će mu presuditi i ubiti ga kada proba da ga podigne.

Pročitajte: Supermen vs Hulk: Ko je jači?

Ironično, ovo se u Marvelovim stripovima dogodilo nikom drugom nego samom Thoru (Avengers #65 Džejsona Arona objavljenom u februaru 2023. godine). Ovo se doduše dogodilo u jednom od alternativnih univerzuma, ne u onom glavnom. Loki se ovoga priseća kao jednog od najradosnijih dana u njegovom životu. Čekić sa sopstvenom voljom, ocenio je da je Thor toliko nedostojan, odletevši ga pravo na Sunce čime ga je ubio. Nije poznato šta je Thor toliko loše uradio pa ga je čekić osudio na smrt, ali je to zauvek promenilo tok Lokijevog života u alternativnom univerzumu.

Svi znamo da Mjolnir ima svoju volju i neku vrstu osećaja, ali ovo je bio prvi put da je pokazao svoju skrivenu moć i presudio nekome na ovaj način.

Za potrebe teksta korišten materijal sa portala Screenrant

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x