Kako je Deadpool podigao Mjolnir

0

Jednom je Loki dao Deadpool-u moći boga groma, Thora.

Kako je Deadpool podigao Mjolnir

Deadpool-ovo mesto u Marvelovom stripovskom univerzumu je izuzetno fluidno. Iako ima duboku vezu sa X-menima, u svojim pričama se često susretao sa skoro svim ostalim Marvelovim superherojima. Jedna priča ga je dovela u sukob sa jednim od najjačih Marvelovih superheroja, Thorom. podigao

Nekada, kada je Loki bio samo klasičan negativac, regrutovao je Deadpool-a sa namerom da tako porazi Thora. U tom procesu, Loki je dao Deadpool-u sve moći koje Thor poseduje, uključujući i sopstvenu verziju Thorovog moćnog čekića, Mjolnira.

Deadpool #36 i #37 čiji su autori: Christopher Priest, Paco Diaz, Andy Smith, Jim Calafiore, Mark McKenna, Shannon Blanchard, Sharpefont’s PT, Jon Holdredge i Rich Perrotta, su objavljeni u jednom od prelaznih perioda za Deadpool-a. Pošto je tek nekoliko godina ranije predstavljen kao negativac, njegova solo serija ga je polako pretvarala u heroja, ali ipak haotičnijeg i povremeno okrutnijeg plaćenika.

Pročitajte: Kako je stvarno nastao Spajdermen

Loki je iskoristio svoju magiju kako bi Deadpool-u dao Thorove moći, a Thor je u tom momentu privremeno bio oslabljen. Moć letenja, povećanja snaga, pa čak i Mjolnir napravljen od istog materijala poput Thorovog dali su Deadpool-u dovoljno snage da može da parira Thoru u borbi. Umesto da se bori sa Thorom pomoću svojih novih sposobnosti, Deadpool je samo leteo unaokolo, glupirao se, jeo takose i flertovao sa ženama…

Borba je na kraju bila neizbežna, a završila se tako što je Thor salomio Deadpool-a i zgnječio ga koristeći oba Mjolnira. U vreme kada se probudio, Deadpool se vratio svom uobičajenom stanju, bez ikakvih asgardskih moći. Ali to je i dalje zabavna fusnota u istoriji lika. Većina drugih Marvelovih heroja za koje se pokazalo da su dovoljno vredni da pravilno upravljaju Mjolnirom širom multiverzuma bili su glavni lideri poput Kapetana Amerike, Storm, stoga je zabavno znati da se među takvim pravim herojima nalazi i Deadpool.

Ako se pitate kako je Deadpool uopšte vredan i kako je podigao Mjolnir… e pa nije. Sve je to bila varka Lokija kako bi odvratio Thorovu pažnju, a Deadpool-ov čekić je bio lažan… Iako je izgledao poprilično kul sa Mjolnirom, logično je da Deadpool od svih likova apsolutno nije vredan da ga podigne.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x