DC je otkrio Džokerovo pravo ime

0

DC’s Flashpoint Beyond #5 čiji su autori Geoff Johns, Tim Sheridan, Jeremy Adams, Xermánico i Mikel Janín, otkriva čitaocima Džokerovo pravo ime.

wallpapersden.com_dc-comic-joker-art_2636x1600

Protagonista Flashpoint Beyond bje Tomas Vejn, alternativna verzija Betmena koji se prvi put pojavio u originalnom Flashpointu 2011. godine. U toj priči Fleš se vratio u prošlost kako bi pokušao da spase svoju majku od smrti, ali je na kraju napravio alternativu stvarnost u kojoj je, između ostalog, umro Brus Vejn, a njegov otac postao Betmen, međutim, pokazao se mnogo nasilnijim i beskrupuloznijim od normalne verzije lika. ime

Na stranicama Flashpoint Beyond 0, Tomas Vejn će se udružiti sa dva lika koji su se pojavili u drugoj priči Geoff Johns-a, Časovnik sudnjeg dana, Marionetom i Pantomimičarem. Ova grupa će morati da otkrije neke tajne u vezi sa DC-ijevim Multiverzumom, putujući širom sveta u potrazi za ubicom po imenu Clockwork Killer, čiji identitet je nepoznat.

SPOILER ALERT!!!    SPOILER ALERT!!!    SPOILER ALERT!!!

U Flashpoint Beyond #4, Tomas Vejn je otkrio da je Clockwork Killer niko drugi nego njegova žena Marta Vejn, koja je u Flashpoint univerzumu postala Džoker. Tomas Vejn provaljuje u Arkam kako bi se suočio sa njom, a tamo mu ona otkriva da je saznala mnoge stvari o glavnom univerzumu u kome je Brus Vejn Betmen.

Ona priznaje da je ubila lika po imenu Psycho-Pirate, koji je pobegao iz glavnog univerzuma u Flashpoint univerzum kako bi se sakrio od događaja u DC-ijevom Dark Crisis krosoveru. Pre nego što ga je ubila, naterala ga je da joj ispriča sve o tome kako se glavni univerzum razlikuje od Flashpointa. Tada je saznala da su zapravo Marta i Tomas poginuli, dok je Brus postao Betmen. Isto je saznala da i glavni univerum ima svog Džokera. Psycho-Pirate joj je ispričao da je u glavnom univerzumu Džoker muškarac, a ime mu je Jack Oswald White.

Marta nastavlja da priča o tome kako je pronašla čoveka po imenu Jack Oswald White u Flashpoint univerzumu i kako je on samo propali komičar sa ženom i detetom koji je zaglavljen kao poslušnik na poslu čistača kupatila u Vejn Kazinu. 

Pročitajte: Warner Bros. žali zbog objavljivanja kontroverznog Snyder cut-a

DC je dao Džokeru brojna različita imena u prošlosti. U filmu Tima Bartona o Betmenu iz 1989. Džoker se zove Jack Napier. Strip Šona Marfija, Batman: White Knight, priča van glavnog kontinuiteta i njeni prateći nastavci takođe pominju Džokera kao Jacka Napiera. U filmu Džoker iz 2019. sa Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi, Džokerovo pravo ime je Arthur Fleck, između ostalih primera.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x