“Masters of the Universe: Otkrovenje”: Kratak, jasan i efektan uvod u seriju!

0

Zanimljivo je kazati da je ovo izdanje Masters of the Universe-a od Makonda, za sada prvo izdanje sa tvrdim koricama u svetu.

otkrovenje stripblog

Prikaz stripa “Masters of the Universe: Otkrovenje” grupe autora u izdanju Makonda

Eto, neka smo i mi u nečemu pozitivnom prvi, jer je obično poznato da smo mi najluđi na celom svetu i prednjačimo u najnenormalnijim stvarima.

Pročitajte: SUPERMEN VS HI-MEN: Kako je Hi-Men usmrtio Supermena…

No, da se vratimo tematici. Govorimo o knjizi “Masters of the Universe: Otkrovenje” u izdanju izdavačke kuće Makondo 2022. godine u tvrdom povezu, u punom koloru i sa mnoštvom ilustracija od različitih crtača.

otkrovenje stripblog

“Masters of the Universe: Revelation” je Netfliksova animirana serija urađena i napisana od strane Kevina Smita i počela je da se emituje 2021. godine sa namerom da se ožive pozadinske priče iz stare serije Gospodara univerzuma iz 1980-ih godina. Serija je do sada realizovala deset objavljenih epizoda u dve sezone, a kao uvod u predstojeći niz priča stiže knjiga koju je Kevin Smit odradio sa umetnicima Robom Dejvidom (prva dvojica su osmislili priču), Timom Šeridanom (scenario), Mindi Li (crtež), Rikom Rencijem (kolor) i Deronom Benetom (fontovi) 2022. godine. Naslovnicu za prvo poglavlje je radio Stjepan Šejić, dok je za ostale tri crtao Dejv Vilkins. 

otkrovenje stripblog

Kralja Eternije strahovito je ranio Orlaks, uspavano stvorenje čiju je snagu probudio predstavnik zlih sila (ukradena fraza iz filma “Šejtanov ratni”) Skeletor kako bi stekao znanja i tajne potrebne da zavlada eternijskim univerzumom i jednom za svagda porazi Himena i Tilu. 

Priča je brza i efektna, bez mnogo produbljivanja radnje, jedan kompletan strip, zaokružena priča, ali i uvod u nove epizode animirane serije na pravi način urađen, tako da zagolica pažnju. 

otkrovenje stripblog

Serija je rađena sa glumcima u glavnim ulogama Chris Wood, Mark Hamill, Sarah Michelle, Gellar Liam, Cunningham Lena Headey, i sa muzikom koju je radio Bear McCreary, dok je rediteljski par Adam Conarroe i Patrick Stannard.

Kada uzmete strip “Masters of the Universe: Oktrovenje” ne očekujte mnogo šta, ali zadivićete se tom blještavom koloru, drečavim kontrastima i pretapanjima boje u boju, radnje u radnju i događaja u događaj…

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x