SUPERMEN VS HI-MEN: Kako je Hi-Men usmrtio Supermena…

0

Crossoveri su veoma česta pojava u stripskom svetu, pre svega superherojskom žanru, a može se reći i da su poželjni. Pod terminom “crossover” podrazumevamo susrete različitih strip junaka ili grupa junaka iz različitih univerzuma, suprotnih izdavačkih kuća.

usmrtio stripblog

Iako se na njih gleda kao na velike rivale, izdavačke kuće DC Comics i Marvel i te kako dobro sarađuju na polju izdavaštva i crossovera. 

Pročitajte: Prvi trejler za nastavak Hi-Mena i Gospodara Svemira nakon skoro 40 godina (VIDEO)

Međutim, ovoga puta ćemo govoriti o bitkama dva, možda i najjača strip junaka superherojskog žanra – Supermena i Hi-Mena. 

usmrtio stripblog

Supermen i Hi-Men su se sukobili u 46. broju specijala DC Comics Presents, nakon što je Skeletor preuzeo kontrolu Supermenovog uma. Borba između ova dva junaka bila je žestoka, ali ni blizu one koja se odigrala u šestodelnom crossoveru DC Universe Vs. Masters Of The Universe iz 2014. godine autora Keitha GiffenaAntonya BedardaPaula Kupperberga.

Supermenov um je takođe zaposeo Skeletor, a u velikoj bici koja se odigrala u drugom nastavku mini serijala, Hi-Men uspeva da ubije Supermena tako što ga probada svojim mačem sa ogromnim moćima kroz grudi. Kasnije se Supermen vraća u igru, ali ovoga puta na svetloj strani, te sa Hi-Menovim mačem uspeva da porazi njegovog arhi-neprijatelja.

Ovakve priče su i više nego zanimljive, uglavnom nisu neke posebne umetničke bravure, ali interesantno je videti neke od najvećih stripskih junaka kako se bore međusobno i kako zajedno sarađuju u borbi protiv zla.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x