Ko je America Chavez, najnoviji MCU superheroj?

0

U filmu Doktor Strejndž u multiverzumu ludila upoznali smo novu Marvelovu superheroinu po imenu America Chavez.

America Chavez, koju glumi mlada glumica Xochitl Gomez, privlači pažnju Doktora Strejndža zbog svoje sposobnosti da putuje kroz multiverzume.

Za jednu MCU filmsku adaptaciju, poreklo Americe Chavez je prikazano iznenađujuće verodostojno u poređenju sa njenom stripovskom pozadinom. Jedina razlika je što je America u filmu mlađa nego bilo koja stripovska inkarnacija, te je uz to neiskusna kao superheroj i fali joj samopouzdanja.

America Chavez u stripovima je relativno nov lik u Marvelovom univerzumu. Nastala je 2011. u stripu Vengeance #1, a stvorili su je Joe Casey i Nick Dragotta. Njena pozadina, supermoći i lezbejsko seksualno opredeljenje ostaće nepoznati sve do 2013. i strip serijala Young Avengers koji su kreirali Kieron Gillen i Jamie McKelvie.

America potiče iz dimenzije zvane Utopijska paralela, gde su njeni roditelji bili lezbejski par, suvladari utopijskog rajskog univerzuma. Kada je imala šest godina, njene majke su se žrtvovale kada je Utopijska paralela bila napadnuta kako bi spasile svoju ćerku. Na njenoj dimenziji nije bilo problema za rešavanje ili superherojskih izazova koje treba ispuniti, America je zato iskoristila svoje multiverzalne moći da osvetli mesto gde su njena super snaga i sposobnosti letenja zapravo bile potrebne. Tako je završila u Marvelovom glavnom univerzumu, na Zemlji 616, u Njujorku gde je postala superheroj. Takođe ima i superherojsko ime Ms. America, ali ga retko kada koristi.

Pročitajte: Luke Cage – Kako je Marvelov kultni afroamerički superheroj stupio na scenu?

Kao i mnogi klasični superheroji, ona poseduje moć superbrzine, nadljudske snage i izdržljivosti, ali jedna moć koja je odvaja od drugih je njena sposobnost da pomoću svojih zvezdanih portala putuje kroz multiverzum. Pomoću ove moći takođe može da putuje kroz vreme.

America Chavez se pojavljivala u nekoliko stripovski naslova tokom godina, ali najviše uspeha su imali stripovi u kojima je deo superherojskih timova poput Young Avengers (2013), Ultimates (2015) i West Coast Avengers (2018).

Marvel Studios još nema nikakvu najavu o budućnosti Americe Chavez u MCU, ali film Doktor Strejndž u multiverzumu ludila uredno postavlja temelje njenim budućim avanturama. Na kraju filma, ona završava u Kamar-Tadžu, hramu čarobnjaka sličnih Strejndžu gde uči da kontroliše svoje supermoći. U filmu, njene dve majke se nisu žrtvovale kada je njihovoj dimenziji pretila opasnost, već su bile žrtve svoje ćerke Americe Chavez kada je po prvi put ispoljila svoje moći i slučajno poslala svoje majke u neku drugu dimenziju. Pronalazak svojih majki bi mogla biti njena sledeća misija u MCU.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x