Zašto je baš Mikelanđelo postao Poslednji Ronin?

0

Scenarista stripa Poslednji Ronin, Tom Volc, otkriva zašto je baš Mikelanđelo postao jedina preživela Nindža Kornjača.

Zašto je baš Mikelanđelo postao Poslednji Ronin?

Hit mini-serijal Poslednji Ronin nedavno je okončan sa petim brojem, a Mikelanđelove avanture u mračnoj budućnosti su se završile. mikelanđelo

Za one koji ne znaju, u stripu Poslednji Ronin, Mikelanđelo je svedočio smrti svoje braće Leonarda, Rafaela, Donatela, kao i učitelja Splintera u ratu protiv klana Stopala, što ga je dovelo do toga da je postao Poslednji Ronin, tražeći osvetu protiv onih koji su ubili njegovu porodicu. 

Mikelanđelo možda izgleda kao neobičan izbor da bude jedina preživela Nindža Kornjača u mračnoj budućnosti i teskobnoj priči o osveti. Scenarista Tom Volc u novom intervjuu za CBR objašnjava zašto je baš Mikelanđelo izabran za tu ulogu od strane kreativnog tima, jer je on bio poslednji za koga bi čitaoci očekivali da doživi toliko mračan zaokret. 

Na pitanje zašto je Mikelanđelo izabran za Poslednjeg Ronina, uprkos tome što je više poznat po svom bezbrižnom, druželjubivom stavu, konstatnoj radosti i humoru, za razliku od drugih kornjača koje bi se naizgled bolje uklapale u mračniju ulogu, Volc je odgovorio da je suprotstavljenost između Mikelanđelove prošlosti i budućnosti ono što ga je učinilo najboljim izborom. Štaviše, dodao je da je on bio poslednja kornjača za koju bi čitaoci mogli da očekuju da postane Ronin.

Pročitajte: Kako su nastajale Nindža Kornjače + Skice

,,Najjednostavniji odgovor bio je Majki, jer smo mislili da niko ne bi očekivao da uvek radosni party momak sada postaje mračni Rambo. Šta?! Raf je bio previše očigledan izbor. Ni Leo nije previše zaostajao na skali očiglednosti, a Donatelo je izgledao kao neko ko bi u svojoj osveti koristio više tehnologije nego što bi bio konvencijalan, a zaista smo želeli da ovo bude priča o velikoj akcionoj rokačini. Osim toga, već smo imali planove da Ejpril bude ta koja će se nositi sa tehnološkim aspektima u priči i time smo rasteretili velikog ratnika Nindža Kornjaču da može mirno da obavi sav prljav posao. Osim toga, Kevinu se zaista dopala ideja da to bude Mikelanđelo, koji je bio prva Nindža Kornjača ikad nacrtana, a sada je poslednja preživela. Tematski, Majki nam je dao priliku da istražimo ironiju jedine Kornjače u porodici koja nikad nije bila zagrižena za ceo taj koncept rata između klanova koji postoji u osnovi života njegove porodice – budući da je jedini ostao živ i zaglavljen u misiji da na kraju dobije pomenuti rat ili umre pokušavajući”, objašnjava Volc. 

Volc je na odličan način objasnio zašto je Mikelanđelo bio savršen izbor za Poslednjeg Ronina. Poetično je i to on prva Kornjača ikad nacrtana, a sada je poslednji preživeli. Na kraju, kako Volc objašnjava u intervjuu, Mikelanđelo je morao biti Poslednji Ronin. Njegovo putovanje da od veselog, lakomislenog šaljivdžije dođe do tačke gde mu je slomljeno srce i ispunjen je očajničkom željom za osvetom, pomoglo je da se pokaže koliko je mračna budućnost sveta Nindža Kornjača.

Korišten materijal sa portala CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x