Veliki Teks u boji knjiga 3 – Stroga ruka osvete

0

Pored klasičnih fumeti edicija, avanture Teks Vilera mogu se oratiti i u obliku BD kolor albuma. Veliki Teks u boji je edicija u kojoj Veseli četvrtak objavljuje integrale od po dva takva albuma.

ruka osvete stripblog

Treća knjiga edicije donosi dve međusobno povezane priče čija je glavna tema osveta.

Pročitajte: Poslednji strip koji je Anđelo Stano nacrtao za Boneli

Obe je scenaristički potpisao Bozeli, dok je “Osvetnika” nacrtao Andreuči, a “Pravdu u Korpus Kristiju” Mastantuono.

ruka osvete stripblog

Priče nas vraćaju u mladost čuvenog rendžera, dok još nije imao značku čuvara zakona već se njegovo lice nalazilo na poternicama. I to sve zbog osvete na koju se zakleo ubicama svog oca i ljudima koji stoje iza kradljivaca stoke u Teksasu.

Sve je nabijeno akcijom i britkim prepucavanjima između Teksa, koji je ovde uzavrela glava, i ostalih likova koji mu se suprotstave na bilo koji način. Ipak, priče se ne odlikuju nekim naročito zanimljivim zapletom i akcenat je stavljen na Teksove nadljudske sposobnosti u opasnim situacijama.

ruka osvete stripblog

Naročito u prvom delu ove knjige je prisutno klimanje glavom ka glavnom serijalu i prikazan je trenutak upoznavanja Teksa i jednog jako bitnog sporednog lika za sve kasnije avanture smeštene u Meksiko.

Crtež dvojice Bonelijevih teškaša je glavni kvalitet treće knjige Veselog četvrtka. Andreuči i Mastantuono snagom i dinamikom svojih stilova na izuzetan način dočaravaju akciju koja pršti na sve strane.

Kolorisanje je ono što tradicionalno škripi u Bonelijevim edicijama u boji. Ovde ne izgleda jeftino kao što to često zna da bude slučaj, ali su boje previše jake i ne čine nikakvu uslugu odličnim crtačima.

Autor: Nikola Tasković

PROGLEDAJTE I OVO:  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x