Poslednji strip koji je Anđelo Stano nacrtao za Boneli

0

Pre nešto manje od tri nedelje, jedan od najboljih italijanskih strip Autora, Anđelo Stano, objavio je da napušta izdavačku kuću Sergio Bonelli Editore.

Poslednji strip koji je Anđelo Stano nacrtao za Boneli

Anđelo Stano je bio crtač prve epizode Dilana Doga 1986. godine pod nazivom Zora živih mrtvaca. Stano je počeo da radi za Bonelli samo godinu dana ranije kada se pridružio ekipi crtača na serijalu Dilan Dog. Godine 1990. ovaj umetnik je zamenio Klaudija Vilju na mestu naslovničara serijala Dilan Dog počevši da izrađuje naslovnice sa brojem 42. zadržavajući tu ulogu sve do broja 362. objavljenog u oktobru 2016. godine, kada je njegovo mesto zauzeo Điđi Kavenago.

Sergio Bonelli Editore će 7. aprila objaviti šesti tom serijala Dilan Dog: Priče iz nekog drugog sutra, serijal koji piše kreator Dilana Doga, Ticijano Sklavi, a to će ujedno biti i poslednji strip koji je Stano nacrtao za Bonelli, uz kolor Serđa Argocina.

U nastavku možete videti nekoliko tabli iz ovog izdanja, ujedno i poslednjeg Stanovog stripa za Bonelli:

Pročitajte: 35 godina Dilan Doga: Statistika Dilanovog serijala – koliko puta ga je Gručo spasao ili koliko tabli stripa je do sada objavljeno!

Anđelo Stano je upravo na svojoj Facebook stranici reklamirao ovo izdanje i tada najavio da je to njegova poslednja knjiga za Bonelli. Autor je na svojoj Facebook stranici naglasio da će se posvetiti neimenovanom ličnom projektu, ne dajući informacije kada će to delo biti objavljeno i za koju izdavačku kuću.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x