Ko je bio omiljeni DC-ijev superheroj Stena Lija?

0

Sten Li je svakako imao svog omiljenog DC-ijevog strip junaka, ali možda njegov izbor nije baš ono što biste očekivali…

Marvelova ikona Sten Li će uvek biti zapamćen kao veseli kreator stripova koji je na svet doneo mnoge sjajne, pozitivne i zabavne superheroje poput Spajdermena ili Fantastične četvorke, pa je pomalo iznenađujuće da je njegov omiljeni lik iz suparničkog tabora DC Comics-a jedan od njihovih najbrutalnijih likova: Lobo, intergalaktički lovac na glave. dc-ijev

Tokom 2008. godine za Reddit AMA, Sten Li je izjavio da je njegov omiljeni DC-ijev superheroj oduvek bio Lobo. 

„Moj omiljeni DC-ijev lik je Lobo“, rekao je Li odgovarajući na pitanje obožavatelja. „Mada njega ne mženo baš da ga nazovemo superherojem.

Ovo nije bio samo jednokratni odgovor Stena Lija u prolazu. Naime, 2016. godine na Fan Expo događaju u Kanadi, Li je ponovo potvrdio svoj izbor i dodao da bi silno želeo da je Lobo Marvelov lik.

Pročitajte: Ko je prvi superheroj kog je Sten Li stvorio za Marvel Comics?

„Mislio sam da je on lik koji bi trebalo da bude Marvelov lik“, rekao je Li, otkrivajući da je razlog zbog kojeg je Loboa toliko voleo njegova nasilna priroda: „Bio je najgore ljudsko biće [Lobo je ustvari Czarnian vanzemaljac] na Zemlji, i bio je tako zao, jak i ružan, a ja sam ga voleo! Ali on je pripadao DC-u.” Liju se očigledno toliko dopao lik da je bio uznemiren zbog toga kako su ga tretirali u DC-u, rekavši da nikada nisu znali šta da rade sa njim.

Svakako bi bilo zanimljivo videti Loboa uparenog sa nekim Marvelovim strip junacima, ali kako Marvel i DC nisu imali krosover još od 90-ih, teško da će se to desiti u neko skorije vreme. Ali u svakom slučaju, čudno je pomisliti da bi neko tako pozitivan i genijalan, kao što je Sten Li bio, izdvojio ultranasilnog lovca na glave Loboa kao svog omiljenog lika iz DC-a.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x