Razlike između MCU i stripovskog Lokija

0

MCU je u mnogim stvarima promenio Lokijevu pojavu i karakter. Neke od ovih promena doprinele su tome da Loki postane popularniji.

Razlike između MCU i stripovskog Lokija Strip Blog

Loki je uvek bio popularan negativac u Marvelovim stripovima, a MCU i performansi glumca Toma Hidlstouna su ga odveli na viši nivo popularnosti. Može se reći da je posle Thanosa, Loki drugi najveći negativac celokupne franšize, koji je zahvaljujući tome stekao na milione novih fanova širom sveta. lokija

Ipak, kao i kod mnogih MCU likova, velika je razlika između onog što gledamo na velikom platnu i između onog što čitamo na stranicama stripova. Kako se to filmski Loki razlikuje od stripovskog?

  • Filmovi i stripovi su vizuelni mediji, pa je zato jako važno kako izgledaju glavni likovi. MCU Loki izgleda sasvim dobro, potpuno generički i u skladu sa MCU okolinom. Stripovski Loki gotovo uvek je dizajniran sa mnogo više nijansi žute i zelene boje. Upravo to su boje koje ga definišu kao negativca, zbog njih izgleda zlobnije i one najbolje ističu njegov šaljivi aspekt i prirodu prevaranta.
  • MCU Loki je mnogo šarmantniji, uglavnom zahvaljujući performansu Toma Hidlstouna, i to je jedan od razloga zbog kojih je lik postao popularan. Hidlstoun je Lokija učinio lepim, magnetičnim i ubedljivim toliko da može nagovoriti bilo koga na bilo šta, i taj šarm je jako logičan za nekog ko je proveo hiljade godina manipulišući ljudima.

  • MCU Loki takođe barata sa izvesnom dozom sarkastičnog humora, u mnogo većoj meri nego što je to slučaj sa stripovskom verzijom. Stripovska verzija je retko kada smešna, a uglavnom je samo jako podla. On je inteligentni manipulator koji voli da se petlja sa umovima drugih, te to što je u MCU katkad sarkastični šaljivdžija ima mnogo smisla.
  • Stripovski Loki nije ničiji sluga i retko kada sarađuje sa drugima, za razliku od filmskog Lokija. U svom prvom pojavljivanju u filmu Thor (2011), Loki je saznao istinu o svojoj sudbini što ga je dovelo do toga da u filmu Avengers (2012) završi kao Thanosov lakej. U filmu Thor: Dark World (2013) Loki je sarađivao sa Thorom, da bi se u filmu Thor: Ragnarok (2017) udružio sa Grandmasterom, a kasnije ponovo sa Thorom. 

Pročitajte: Nova generacija Betmenovih negativaca

  • Stripovski Loki je mnogo zlobniji od svoje filmske verzije. MCU je na mnogo načina humanizovao Lokija. On je negativac, ali i nije negativac. Filmskom Lokiju je ipak stalo do nekih ljudi na neki način; npr. nežnost koju pokazuje prema svojoj majci Freji bila bi strana stripovskom Lokiju. Stripovski Loki samo želi da svi oko njega pate, a to ga najviše zabavlja.
  • Stripovska verzija Lokija je mnogo moćnija od MCU Lokija. Stripovski Loki ne samo da zna mnoštvo prevarantskih trikova, već je i vrlo moćan korisnik magije koji može da stane na crtu Doktoru Strejndžu. Njegov lik je prilagođen umekšanoj filmskoj estetici MCU-a za razliku od stripovskog Lokija koji je oduvek bio jako smrtonosan. Stripovski Loki se borio protiv Thora nebrojeno puta, napadao je Osvetnike, pa čak i X-Mene, i njegov stripovski dosije broji mnogo zlodela koje je načinio, dok filmski Loki nije načinio mnogo zla u MCU franšizi.

  • U stripovima, odnos između Thora i Lokija je mnogo drugačiji. Stripovski Loki mrzi Thora; iako je nekad prinuđen da radi s njim, neprijateljstvo između njih seže toliko duboko da se slučajevi kad sarađuju prilično brzo završe. U MCU su njihovi odnosi mnogo bratskiji. Između njih nema prave mržnje kao u stripovima, već se uglavnom nalaze na putu jedan drugom, a Loki uživa da ponižava Thora je ga to zabavlja. Stripovski Loki većinu vremena veoma aktivno pokušava da ubije Thora, a to je velika razlika.

POGLEDAJTE I OVO: 

Korišten materijal sa portala CBR.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x