Nova generacija Betmenovih negativaca

0

U DC-ijevom stripovskom univerzumu nova generacija negativaca rađa se unutar Gotama i svi oni su već uspeli da privuku Betmenovu pažnju.

Nova generacija Betmenovih negativaca

Betmen je bez sumnje strip junak sa najbogatijom i najimpresivnijom galerijom negativaca. Ti negativci su prepoznatljivi i popularni skoro koliko i sam Betmen, a mnogi od njih dele 80-godišnju istoriju sa kultnim supeherojem. generacija

Betmen je proteklih nekoliko decenija proveo boreći se uglavnom sa istom grupom negativaca, međutim, nova generacija negativaca pojavljuje se u Betmenovim stripovima tokom proteklih nekoliko meseci. Iako su mnogi od njih ostavili tek prve utiske na čitaoce, neki su na dobrom putu da se savršeno uklope u mračnu atmosferu Gotama.

The Designer

Ovaj lik se prvi put pojavio u Batman #89 u aprilu 2020. godine, a stvorili su ga James Tynion IV, Guillem March i Carlo Pagulaylan. Kao što mu ime govori, obsednut je ”dizajniranjem” savršenih zločina. The Designer je kontaktirao četvoro najpoznatijih Gotamskih negativaca: Joker, the Riddler, Penguin, Catwoman, i ponudio se da pravi planove za njihove zločine. Pregovaranje sa Jokerom se završilo nesrećno i smatralo se da je Joker ubio The Designer-a, no ipak, novajlija među negativcima se vratio i zajedno sa the Riddler-om seje talase zločina po Gotamu.

Gunsmith

Stvorili su ga James Tinion IV i Toni S. Daniel u Batman #86. Gunsmith je plaćeni ubica sa pogrešnim osećajem patriotizma. Sa odećom koja se sastojala od elemenata američke zastave i bandane sa zvezdama, Gunsmith je ime dobio po reputaciji konstrukcije pištolja i prigušivača od predmeta koje je nabavio u aerodromskoj prodavnici elektronike i iskoristio to oružje kako bi eliminisao svoju metu. Iako je očigledno strahovit protivnik koji se ne plaši da uprlja ruke, Betmen ga je brzo saterao u ćošak, u njihovom prvom, frenetičnom susretu. Iako još uvek nije postigao kalibar i ugled drugih Betmenovih negativaca, npr. poput Deadshot-a, Gunsmith se i dalje dokazao kao sila na koju treba računati u narednim stripovima o Betmenu.

Mr. Teeth

Iako Mr. Teeth zvuči kao ime paste za zube, ovaj ubica se pretvara u veoma zastrašujućeg protivnika. Debitovao je zajedno sa Gunsmith-om u Batman 86#. Ovaj tajnoviti čovek u početku je bio serijski ubica u Portlandu, kojeg su prozvali „Izjelica zuba“ zbog uznemirujuće navike uklanjanja zuba žrtvama pre nego što ih ugradi u stomake svojih žrtava. Zbog spajalica ukopčanih u lice koje mu usta uvek drže otvorenim, Mr. Teeth izgleda kao da je izašao iz horor filma. Mr. Teeth je bio deo tima koji je angažovao Deathstroke kao deo Designer-ovog generalnog plana za trajno uklanjanje Betmena. Međutim, Betmen je brzo osujetio posao ovog negativca tako što ga je namamio u jednu od njegovih zamki.

Mrs. Freeze

Iako je Nora Fries bila kriogeno zamrznuta supruga negativca Mr. Freeze-a još od Batman: The Animated Series, ovaj lik je nadograđen i redefinisan zahvaljujući autorima Peter-u Tomasi-u and Doug-u Mahnke-u u Detective Comics #1014, gde je predstavljena kao Mrs Freeze.

POVEZANO: Negativci Betmena i njihova psihologija

Zahvaljujući serumu koji je njenom suprugu obezbedio Lex Luthor, Nora se oslobodila stanja zamrznutosti u kojem je godinama bila i u kojem ju je muž zadržao da bi sačuvao njen život. Međutim, dovedena je do ludila zbog tog istog seruma, te je Mrs. Freeze krenula u solo zločinačku karijeru, na veliku žalost svog supruga. Otvoreno prezirna prema suprugu zbog toga što ju je godinama držao zamrznutu, Mrs. Freeze je uspela da prevaziđe zajedničke napore svog supruga i Betmena da je zaustave i pobegla, ostavljajući za sobom hladan trag smrznutih tela ljudi koji su joj se našli na putu.

Punchline

Debitovala je u Batman #89 baš kao i The Designer, kao nova Jokerova devojka i odmah dokazala da je sušta suprotnost od Harley Quinn. Punchline je vrhunski ubica, uglavnom koristi noževe i retko govori, a čini se da je već sada jednako sadistična kao i Joker. Klovn rinc zločina je naziva najsmešnijom osobom koju je ikada upoznao i oduševljava se pokoljem koji ona načini na njegovu zapovest. Detalji života Punchline SU i dalje u velikoj meri misterija.

Clown-Hunter

Ovaj lik se pojavio u Batman #95, a takođe ga je kreirao James Tynion IV, uz crtača Jorgea Jimenez-a. U pitanju je više anti-heroj i osvetnik, negoli klasičan negativac kojem je cilj da ubije Jokera i sve njegove saradnike i pristalice. U pitanju je momak koji je poput Betmena svedočio smrti svojih roditelja koje je ubio Joker. Odrastao je svedočeći kako se broj leševa i smrti koje Joker seje za sobom povećava, te je verovao kako Betmen treba da pređe granicu i da Joker mora biti ubijen. Odlučio je da preuzme stvar u svoje ruke i postao Clown-Hunter, koji patrolira delom Gotama u kome je odrastao sa palicom za čiji je vrh pričvršćen batarang. 

Quiz

U Legends of the Dark Knight #5 iz 2021. priči koju je napisao i nacrtao Derick Robertson, Betmen je upoznao Quiz, Riddler-ovu devojku, i svog novog negativca. U Gotamu se pojavio visoko smrtonosni gas, koji je mnogo gori od bilo čega što su do sada stvorili Joker ili Scarecrow. Batman prati trag i presreće pismo od Riddler-a u kome se pominje novi smrtonosni toksin. Međutim, Betmen oseća da nešto nije u redu, jer se pismo čini previše užurbano i traljavo za Riddler-a. Betmen ipak prati trag i upada u zamku koju mu pravi Quiz. Fanovi vide ovaj par kao novu romansu koja će zameniti Jokera i Harley Quinni novu pretnju po Gotam.

Korišten materijal sa portala CBR.

POGLEDAJTE I OVO: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x