Ko je peta Nindža Kornjača?

1

Nindža Kornjače su oduvek bile poznate kao kvartet koji čine četvorica braće, ali se poslednjih godina ova grupa heroja proširila za još jednog člana.

Ko je peta Nindža Kornjača? Strip Blog

Leonardo, Donatelo, Rafaelo i Mikelanđelo su od svog nastanka 1984. godine bili jedini članovi ove herojske grupe. Međutim, njihovi redovi su se 2015. proširili za još jednu, petu Nindža Kornjaču. peta

Posetite Strip Blog SHOP: OVDE

Dženika (Jenikka), bivša pripadnica rivalske ozloglašene organizacije Klan Stopala (Foot Clan), postaće novi član porodice mutantskih tinejdžerskih nindža kornjača. Ona je nekada bila ljudsko biće i odani član Klana Stopala. Međutim, posle sukoba sa jednim od lidera ove grupe, Karaijem, Dženika biva smrtno ranjena. Jedini način da preživi bila je transfuzija mutagene krvi, a tu operaciju je obavio mozak Nindža kornjača, Donatelo. 

Dženika se pojavila u stripu Teenage Mutant Ninja Turtles #51: Order from Chaos, part 1 , 28 oktobra 2015. godine. Tada se pojavila kao ljudsko biće i tek 2019. godine u Teenage Mutant Ninja Turtles #95: City at War, part 3, Dženika mutira u kornjaču. Ove stripove je napisao kreator Nindža Kornjača, Kevin Istman.

POVEZANO: Turtle Power: Definitivna istorija Nindža Kornjača, zapravo je delimična istorija!

Za razliku od originalnih članova Nindža Kornjača, Dženika je pre svega smrtonosni atentator i ona ne pokazuje samilost i saosećanje prema svojim neprijateljima. Međutim, transfuzija mutagene krvi menja ne samo njen fizički izlged i pretvara je u humanoidnu kornjaču, već utiče i na njenu narav, te je čini dobroćudnijom i ona počinje da se uklapa u tim dobrih momaka. Dženika je izabrala da nosi žutu traku oko očiju, a kao oružje je odabrala Vulverin-stil metalne kandže iz njenog doba dok je bila članica Klana Stopala.

Zanimljivo je da Dženika nije prvi pokušaj ubacivanja pete kornjače u TMNT ekipu. Treća sezona animirane serije Teenage Mutant Ninja Turtles iz 1987. godine imala je epizodu sa naslovom ‘Peta kornjača’, usredsređenu na mladog dečaka ljudskog oblika i obožavaoca titularne grupe Nindža Kornjača po imenu Zak, koji će na kraju i postati peti član grupe. Deceniju kasnije pojavila se još jedna TV serija sa idejom da razradi koncept pete kornjače. U pitanju je serija Teenage Mutant Ninja Turtles: The Next Mutation iz 1997. koja nije zaživela. Peta kornjača u ovoj seriji je ženska kornjača Venera. Ona je još jedna obična kornjača koja je bila izložena mutagenu zajedno sa četiri originalne kornjače, ali je nekim čudom zaboravljena od strane Splintera.

Iako prvobitno nije bila kornjača, Dženika se uklopila u svoj novi oblik i svoj novi tim, te se kroz ovih nekoliko godina postojanja uspešno utemeljila kao sastavni deo Nindža Kornjača i stekla dovoljnu popularnost kod publike da opstane u stripovima o Nindža Kornjačama. Samim tim možemo reći da je koncept pete kornjače ovaj put konačno uspeo.

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG: 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
matej
matej
2 years ago

Kako to da se jenikka nije pojavila u TMNT 2003 izdanju..

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x