Kako je izgledao Šilja kada se prvi put pojavio u Mikijevim crtaćima?

Šilja je Diznijev junak animiranih filmskih i stripskih priča nastao 1932. godine. Ovaj junak je jedan od najzanimljivijih i voljenijih likova iz ostvarenja o Mikiju Mausu.

Kako je izgledao Šilja kada se prvi put pojavio u Mikijevim crtaćima? Strip Blog

On je neinteligentan, nespretan, neiskvaren, veoma bezbrižan tupan, koji već decenijama osvaja srca onih koji gledaju ili čitaju crtaće i stripove o Mikiju Mausu. Šilja je Mikijev komšija, drugar i verni pratilac u avanturama, ali doduše veoma smotan, pa često pravi probleme, zbog kojih se ne nervira, jer nema tu percepciju u glavi da je napravio nešto loše.

Interesantna je priča o njegovom nastanku, kada su ga umetnici Diznijeve produkcije prozvali “Budalastim kučetom” ili “Blesavim kučetom” kao ličnim imenom koje su mu pripisali. U crtaću objavljenom 25. maja 1932. godine, “Mikijeva revija” Miki, Mini i njihova trupa pevaju, igraju i izvode performanse. Režiser ovog filma je Vilfred Džekson. U publici Mikijeve predstave se našao Šilja, koji se ponašao veoma nepristojno. Grickao je kikiriki, smejao se glasno i ometao ostalu publiku. Nakon toga, dva posmatrača, vidno iznervirana njegovim ponašanjem, udaraju ga svojim “čekićim” i onda oni počinju da se smeju kao i on… 

Tadašni Šiljin izgled je bio dosta drugačiji nego danas. Pre svega, predstavljen je kao ofucali starac sa belom bradom, pocepanim cilindrom i bez gaća. Međutim, u ovom crtaću se čuje, premijerno Šiljin smeh za koji je zadužen Pinto Kolvig. 

Nekoliko meseci kasnije, u septembru iste godine pojavio se Šilja u drugom crtaću “Vupi žurka”, kao drugar Mikija i njegove bande i izgledao je veoma mlađe. 

Pročitajte: Izašao je prvi trailer za MCU seriju WandaVision (VIDEO)

Do danas je Šilja doživeo veliki broj grupnih i samostalnih strip i animiranih ostvarenja i veoma je bitan član Diznijeve i Mikijeve postavke. 

BONUS VIDEO REDAKCIJE STRIP BLOG:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x