“Keli Brando – Klopka za izvidnika”: Kratak i efektan strip iz domaće kuhinje!

0

“Ime mi je Keli Brando, a radim kao izviđač u Fort Borderu!”

keli brando stripblog

Ovo je predstavljanje jednog od junaka za kojeg mnogi ne znaju. Kratak strip, na 16 tabli o izviđaču Keliju Brandu 1982. godine su stvorili Branislav Kerac i Branko Plavšić. Kerac je za strip pisao scenario, a zajedno sa Plavšićem je crtao sam strip. Radi se o stripu “Keli Brando – Klopka za izvidnika”.

Pročitajte: Cat Claw: Jugoslovenskom stripu je bio potreban superheroj, a onda je došla ona!

O samom stripu se ne zna mnogo, osim toga da je za jedan strip festival u Somboru 2016. godine, odštampan u sveščici. Ovo je novije izdanje strip epizode “Keli Brando – Klopka za izvidnika”, a strip je ranije objavljen u drugom broju Teksovog specijala, u izdanju izdavačke kuće Dnevnik iz Novog Sada, 1989. godine. Još ranije objavljivanje ovog kratkog stripa bilo je u izdanju Dečjih novina iz Gornjeg Milanovca u ediciji “Mini eks/ Mini west/ Mini strip west broj 95.

U samom stripu “Keli Brando – Klopka za izvidnika”, junak iz naslova je na zadatku presecanja lanca prodaje oružja pobesnelom, starosedelačkom plemenu Severne Amerike. Ljudi bliski vlasti su organizovali ovu kriminalnu radnju i ko zna koliko bi u ovim delima uživali i ubirali korist od toga, da nije bilo Keli Branda.

Radnja stripa je brza i dinamična, a da ne govorimo o samom kvalitetu crteža.

Branislav Kerac je naš proslavljeni crtač stripova poznat po svojim serijalima “Kobra”, “Ket Klou”, ali i radu za licencu “Veliki Blek” i “Zagor”. Branko Plavšić je poznat po radovima na serijalima “Nindža”, kao i “Veliki Blek”, njegovi radovi su objavljivani u časopisima poput Nevena, YU stripa i Stripoteke.

Zanimljiv, kratak i dinamičan strip.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x