Kako su originalni Čuvari Galaksije prvobitno izgledali u stripovima?

0

Čuvari Galaksije su definitivno najpoznatiji po svojim filmskim inkarnacijama unutar MCU franšize.

Kako su Čuvari Galaksije prvobitno izgledali u stripovima? strip blog

Međutim, vredi pogledati i kako su originalni Čuvari Galaksije iz stripova izgledali.

Čuvari Galaksije su debitovali 1969. godine, a kreirali su ih Sten Li i Arnold Drejk. Tim se sastojao od četvoro članova, od kojih svaki veruje da je poslednji od svoje vrste, ujedinjuju se u borbi protiv reptilske rase koja preti da osvoji Zemljin solarni sistem. Tokom svojih avantura, oni su dobili još novih članova. U nastavku ćemo predstaviti originalnih šest članova Čuvara Galaksije.

Vance Astro

Vance Astro je originalni vođa Čuvara Galaksije. U pitanju je mutant sa psihokinezom. Pre nego što je postao svestan svojih moći za prvu američku međuzveuzdanu misiju Starjump. Bio je smešten u stanje hibernacije tokom kojeg su se njegove moći manifestovale. Dok je stigao na odredište, tu planetu, Centauri VI, su ljudi već kolonizovali.

Nakon njegovog buđenja, Centauri VI je napadnut od strane reptilske rase i u tom napadu je pogunio veliki broj stanovnika. Vance pokušava da pobegne zajedno sa domorocem poznatim kao Yondu. Njih dvojica zajedno odlučuje da oforme Čuvare Galaksije zajedno sa još dvojicom preživelih, Charlie-27 i Martinex i tim kreće u borbu za slobodu gde god se nađu.

Yondu

Yondu je iz plemena Zaotan, rase rodom sa Centauri VI. Fanovi će ga prepoznati iz filmova. On je lovac na divljač koji može da pokreće svoje strelice zviždanjem, a takođe ima jaku povezanost sa prirodom. Kao i svi iz njegovog plemena on ima šesto čulo koje mu daje dodatne moći. Čuvare Galaksije je napustio kada je saznao da ima još preživelih njegove vrste i odlučuje da im se pridruži.

Charlie-27

Charlie je vanzemaljac vrste Jovian. U pitanju je nadčovek, genetski konstruisani da izdrži gravitaciju Jupitera, na kome je život nemoguć. Reptilska rasa koja je napala Centauri VI je napala njegovu planeti i istrebila njegovu vrstu dok je on bio na misiji. Kao jedini preživeli, on beži na pluton gde upoznaje Martinexa, sledećeg člana Čuvara Galaksije. Njih dvojica udružuju snage sa Vance Astrom i Yonduom.

Pročitajte: Mefisto: Kolike su moći demona i đavola Marvelovog univerzuma?

Martinex

Martinex je naučnik rođen na Plutonu koji je bio na radnom zadatku kada je njegov narod ubijen od strane reptilske rase. Prekriven je silikonskim kristalima koji mu pomažu da podnese ekstremne temperature svoje planete. Iz ruku može da ispali toplotne ili hladne zrake. Iako mu je telo čvrsto, treba mu dosta vremena da se oporavi od povreda. Čuvare Galaksije je napustio kako bi oformio svoj tim.

Starhawk (Stakar Ogord)

Star Hawk je nastao kao kombinacija heroja Stakara i njegove supruge Alete koje je Hawk God spojio u jedan entitet. Jedno od njih je uvek kontrolisalo telo Starhawka. Njegove moći su nadljudska snaga, letenje i manipulacija svetlošću. Svest mu je više puta vraćena u telo novorođene bebe, što je izazvalo da svoj život živi po nekoliko puta na isti način. To mu daje i moć predviđanja, ali ona nije uvek pouzdana jer se ne seća uvek najbolje svega što je preživeo. Otkriveno je da je on izmanipulisao događaje i time doveo do toga da se ostali članovi sretnu i Čuvari Galaksije nastanu kao tim. Kasnije su Stakar i Aleta razdvojeni.

Aleta Ogord

Kada su se razdvojili Aleta i Stakar, ona je zadržala sve moći koje su njih dvoje imali kao jedno biće. Moć manipulacije svetlosti potiče od nje i nije sigurno da li Stakar može da koristi ovu moć bez nje. Bila je član Čuvara Galaksije dok je bila deo Starhawka. Kada su se razdvojili i vratili u stanje dva bića, ona je započela romansu sa Vance Astrom.

Zanimljivo je da se i većina ovih likova pored Yondua pojavili u filmu Čuvari Galaksije 2, što zapravo mnogi fanovi MCU serijala ne znaju. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x