Kako izgleda kada Milo Manara crta Asteriksa

0

2007. godine Alberto Uderzo je navršio 80 godina, dve godine nakon što je objavio svoju poslednju priču ”Asteriks i padajuće nebo”

Kako bi obeležila ovaj jubilej, Uderzova ćerka je okupila 34 velikana, uglavnom francusko-belgijskog stripa, da naprave kratke priče ili panele gde se njihovi sopstveni likovi susreću sa Asteriksom, Obeliksom ili Uderzom. Knjiga je dobila naziv “Asterix et Ses Amis” što bi kod nas značilo ”Asteriks i njegovi prijatelji”. Jedan od umetnika koji su učestvovali na projektu bio je i veliki Milo Manara.

Manara je nacrtao priču na dve table, koja je sama po sebi izvanredna.

Rimljani dočekuju svoje legionare, povratnike iz Galije, koji dolaze pretučeni svi do jednog. Jednoj ženi je dozlogrdilo, jer je ovo njen četvrti verenik koga su Gali pretukli. ,,Što je mnogo, mnogo je”, kaže ona, seda u kočiju i kreće ka glaskom selu. 

POVEZANO: Kako su izgledale prve skice Asteriksa i prvo objavljivanje

Rimljanka Mila Manare je naučila pameti Asteriksa i Obeliksa. Kada je isprašila sve redom rekla im je: ,,Pet godina vežbate na rimskim vojnicima, sada znate šta rimske žene mogu da urade!”

Manarin ugled se zasniva na crtanju stripova koji se vrte oko elegantnih, lepih žena koje su ubačene u erotske priče. Ipak, njegova priča o Asteriksu je pomalo rezervisana. Rimljanka koju je nacrtao nosi kratku haljinicu koja odgovara tom vremenu, ali sve je pokriveno i nema ništa provokativno.

Ali ipak, Milo Manara je radio nešto vezano za Asteriksa, i to je samo po sebi dovoljno da svakom zagolica maštu.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x