OTKRIVAMO vam PRVE UTISKE o crossoveru Batmana i Dylan Doga – “Opasne veze”!

0

Ljubaznošću našeg prijatelja Nikole Dragomirovića uspeli smo da saznamo o čemu se radi u kratkom prikazu crossovera Batmana i Dylan Doga, sveščici prikazanoj na strip festivalu u Lucci, Italija. 

otkrivamo vam stripblog

Sveščica je kratak zavir (svega dvadesetak stranica) u epizodu “Opasne veze”, prvi crossover proistekao iz saradnje izdavačkih kuća DC Comics i Sergio Bonelli Editore, u kojem se susreću strip junaci Batman i Dylan Dog i strip negativci The Joker i doktor Ksabaras.

Nedavno je zvanični sajt izdavačke kuće Sergio Bonelli Editore najavio da će se tim koji radi ovu epizodu potruditi da na Lucca Comics and Games 2019. festivalu predstave susret ovih likova i to je ispunjeno. 

Pročitajte: STIGAO JE PRVI CROSSOVER: Batman i Dylan Dog – Ksabaras i Joker!

otkrivamo vam stripblog

Sama radnja ove sveščice nas podseća, s jedne strane na to kako su se upoznali The Joker i doktor Ksabaras. Joker je tražio pomoć od doktora Ksabarasa nakon što je upao u hemikalije, a onda je sam Joker priznao kako ga je Ksabaras nagovorio da prihvati svoju sudbinu, da ostane monstrum – zato što je “u Jokerovom mesu urezana izvanredna sudbina”. 

Tada se u priči pojavljuje i Batman u svojoj spasilačkoj ulozi. On spasava jednu devojku koju Joker drži zatočenu.

prvi crossover stripblog

Dylana u ovoj priči vidimo kroz prizmu čuvene scene u Invernesu. Vidimo kako prema Dylanu i Sibil ide Ksabaras želeći da im ubrizga serum. Tu je i Gručo, kuća koja gori i dobro poznata scena sa početka serijala o Dylanu Dogu. 

Crtež je veoma dobar i u njemu se ogleda perfekcija prvog crossovera.

novi baner

Ova priča predstavlja crossover broj 0. pod nazivom “Opasne veze”, scenariste Roberta Rekionija i umetnika Điđi Kavenaga, ali i Varther-a Dell’Edra. Ovaj crossover će se vrteti oko Dylan Doga i Batmana, kao što smo naveli, sa glavnim negativcima tih serijala Ksabarasom i Jokerom.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x