Kako je Dedpul ubio Marvelov univerzum

0

Njemu je dozvoljeno sve, pa čak i da ubije kompletan Marvelov univerzum!

Kako je Dedpul ubio Marvelov univerzum Strip Blog

Da, dobro ste shvatili iz naslova. Dedpul je ubio čitav Marvelov univerzum. Svakog superheroja. I ovaj strip je apsolutno za svakoga ko je prezasićen Marvelovim herojima, filmovima i jednim te istim šablonom priča. 

Ova priča iz 2012. godine nam dolazi od pisca Bana Kalena i crtača dobro poznatog ovdašnjoj publici, Dalibora Talajića. Dedpulu je jednostavno dojadilo. Dojadilo mu je da se stalno regeneriše i ne može da umre. Dojadilo mu je da svi okolo pokušavaju da ga učine sebi sličnim. Dojadio mu je Marvelov univerzum.  

POVEZANO: Znate li da je Dedpul stvorio Marvelovog Betmena?

Njemu se u glavi javlja glas koji ga navodi da ubije sve likove u univerzumu kako bi ih spasio bola u svetu u kome su oni tu samo da zabave nas čitaoce. Na epske načine on eliminiše jednog po jednog omiljenog heroja. Padaju Spajdermen, Osvetnici, Vulverin, Tor, Hulk, Panišer, Doktor Strejndž, a poseban tretman dobija profesor Ksavijer. Nema spasa ni za koga i svi postaju očajni znajući kakva ih sudbina čeka. Svi oni se naravno suprotstavljaju na svoje načine, ali njegov faktor zaceljivanja negira štetu koju mu načine. 

Dedpul ubio marvelov univerzum strip blog

Ovo je crna, izuzetno crna superherojska komedija, ali je ipak komedija. Dedpul ne gubi svoje prepoznatljive crte brbrljanja tokom borbe i obraćanje čitaocu direktno. U realnom kontiuitetu Marvelovih stripova sve ovo bi se činilo nerealnim, ali to je čarolija koju Dedpul nosi sa sobom – neozbiljnost. Dedpul je lik kome se okrećete kada ste siti svega i kada su drugi superherojski stripovi previše puta dramatizovani na jedan isti način. Jedini problem koji ovaj strip ima je dužina. U samo 4 broja,  zabavi prebrzo dolazi kraj (koja se doduše nastavlja sa sledećim mini-serijalom u kome Dedpul ubija likove klasične svetske književnosti). Potencijal koji ova priča nosi je mogao biti ispunjen i istražiti još toliko drugih mogućnosti da je trajao duže. 

Dedpul ubio marvelov univerzum strip blog

Umetnost Dalibora Talajića se uklapa u ovu priču maksimalno. Njegov stil je nešto što bi se lako uklopilo u bilo koju Marvelovu priču zahvaljujući njegovoj sposobnosti da na uspešan način varira od realizma do čisto karikaturalnog. 

Ovaj strip je sjajan izvor zabave za svakoga. Ako volite Marvelove heroje, zanimljivo je videti ih kako za promenu gube svoje borbe, i to od ”lajavog strelca”. Ako ne volite Marvel, ili superheroje uopšte, onda je ovo idealna prilika da ih sa dozom zadovoljstva vidite kako padaju jedan po jedan. 

Dedpul ubija Marvelov univerzum (Deadpool Kills the Marvel Universe) je priča vredna utrošenog vremena. I ako Dizni ikad bude prinuđen da okonča svoju veliku MCU franšizu, ovo je priča koju bi trebalo da adaptira. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x