Ko je zapravo Luka Toreli Torpedo, dete rođeno u grehu?

0

Dete rođeno u grehu, dete kojem je kum bio i otac, dete koje je dobilo ime po psu kuma, koji ga je napravio, dete po imenu Luka Toreli.

luka toreli torpedo stripblog

Rođen je na Siciliji 1903. godine nakon što je kum njihove porodice, silovao njegovu majku Lućijanu. Međutim, nije ovo Lućijani bio prvi put da ju je neko silovao, to je radio njen otac, Don Ćezare, s kojim je i zatrudnela, pa dobila sina Maria, Lukinog starijeg brata. 

Vitorio Toreli dobio je za ženu Lućijanu Petrosini tako što je jedan lokalni krimos zaustavio prolivanje krvi između dve familije, koje je nastalo tako što je Don Ćezare, Lućijanin otac odsekao jaja malom Karlu iz porodice Petrosini. Zatim je usledio revanšizam i to bi tako verovatno išlo u nedogled. Don Ćezare je želeo zaštiti svoju ćerku ili od Karla kao tlačitelja ili od Karla kao ljubavnika, on je želeo Lućijanu samo za sebe.

Pročitajte: Torpedova filozofija: “Ubij ili ćeš biti ubijen iliti jebi ili ćeš biti jeban!”

Nakon što je i sam Don Ćezare priznao Vitoriu, tačnije na najgrublji način mu saopštio da prvi sin Mario nije njegov unuk, već sin ipak je Vitorio prihvatio dete i odgajao ga uz sebe. Ali, Don Ćezare je platio za svoje grehe, bukvalno je dobio piukom u leđa i tako je Vitorio sprao svoju i njegovu sramotu. 

strip blog

Međutim, kum se naljutio na Vitorija i zato je Lućijana, nakon što je molila kuma da oprosti njenom mužu, ponovo bila propisno silovana i iz toka radnje, kasnije, može da se zaključi, ili bar veoma jako sumnja da je drugi sin, Luka, zapravo nastao u tom činu silovanja. A kada je Vitorio zamolio kuma da kumuje ovom detetu, on mu je dao ime po svom psu, što će mu u neku ruku kasnije odrediti i sudbinu.

Ali on nije postao pas, već pravi pravcati Torpedo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x