Kercova i Buratinijeva saga: Kad se Zagor nađe među spisima Aleksandrijske biblioteke!

0

U Italiji je završeno objavljivanje velike priče urednika Zagora Morena Buratinija i našeg strip crtača Baneta Kerca.

kercova i buratinijeva saga stripblog

Epizoda se proteže na tri standardne Boneli sveščice i zahvata nekih tridesetak i malo više stranica u četvrtoj sveščici, u kojoj se završava priča i počinje nova.

Priča počinje sa epizodom “Dolina spomenika”, nastavlja se epizodama “Pustinjska ekspedicija” i ” Misteriozni Pueblo”, a završava se u sveščici sa nazivom “Vatreni fetiš”.

Priča govori o misterioznom gradu Pueblo Teonu u kojem su skriveni spisi iz Aleksandrijske biblioteke. Mlada naučnica Julia Šulc je namerila da svu slavu ovog pohoda, u pronalaženju spisa za koje se smatra da su nestali i tako je svojim kolegama arheolozima podmetnula klopke. Sve ovo je izvršila sa bandom pljačkaša, što joj se na kraju obilo o glavu. Naravno, sve to ne bi moglo da prođe bez učešća protagoniste ovog serijala, našeg dobrog Zagora. Zagor je tu da čitav slučaj dovede do pravde i istine i sve koji su to zaslužili privede poznaniju prava.

Pročitajte: Zavirimo u novu ZAGOROVU AVANTURU Baneta Kerca i Morena Buratinija

Postoji još jedan aspekt priče. Sve ovo prate likovi iz Baze drugde, koji upravljaju i nadgledaju dešavanja zabrinuti za ono što traže arheolozi.

Epizoda je urađena od strane najvećeg i najuspešnijeg Zagorovog dvojca autora Morena Buratinija i Baneta Kerca. Oni su majstori svog zanata koji već dugi niz godina rade zajedno, dobro se poznaju, o čemu svedoče i table, nosioci najuspešnijih Zagorovih priča.

strip blog

Da li imamo smelosti da spomenemo i komentarišemo crtež Baneta Kerca? Naravno da nemamo, jer tu nema šta da se komentariše, već se dobro zna kakav crtež može da bude kada se spomene ime autora Baneta Kerca.

Na pitanje novinara Strip Bloga da li će ove epizode biti objavljene i kod nas, i u kojoj od Zagorovih edicija, Veseli četvrtak je odgovorio da će biti objavljene u redovnoj ediciji za tri godine.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x