Zavirimo u novu ZAGOROVU AVANTURU Baneta Kerca i Morena Buratinija

0

Umetnik Branislav Kerac u saradnji sa izdavačkom kućom Serđo Boneli Editore izdao je još jednu epizodu Duha sa sekirom ovog meseca.

zagorovu avanturu stripblog

Scenario za epizodu radio je urednik Zagora u izdavačkoj kući Serđo Boneli Editore, Moreno Buratini. Buratini i Kerac imaju dugogodišnju saradnju, a poslednji strip ove dvojice autora, koji je kod nas objavljen, bio je “Prošlost Džimija Gitare” pre nekoliko godina.

Sada je tu epizoda naslovljena “IL FETICCIO DI FUOCO” što bi se u slobodnom prevodu moglo nazvati “Fetiš požara”, ali prevod ostavljamo našim izdavačima, kada budu odlučili da izdaju ovu svesku i kod nas. 

Zagor u ovoj epizodi nailazi na grupu fantika, nakon požara koji se dogodio u njegovom domu, šumi Darkvud.

strip blog

Prisetimo se da je urednik Zagora, Moreno Buratini potvrdio za Strip Blog da će se jedan od Zagorovih epizoda u budućnosti odigrati jednim delom i u Srbiji.

-Zagor se priprema za putovanje u Evropu, ali to će biti prilično kratak put, predodređen za zaključivanje saga o vampirima Rakosi. On se iskrcava u London i potom ide u Transilvaniju, zemlju vampira. Na ovom putu on će proći kroz Srbiju, rekao je Buratini za Strip Blog, dodajući: “pokušaćemo da damo prostor Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj”.

Buratini je naveo da postoji potreba da se Zagor što pre vrati u Darkvud zato što italijanska publika uvek preferiraju avanture iz Darkvuda i ne ceni dalja putovanja, van granica tradicionalne šume gde naš junak ima svoju kućicu. 

Ceo tekst pročitajte: OVDE 

Zavirimo u strip “IL FETICCIO DI FUOCO”:

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x